MENÜ

Fatih Terim, İsviçre'de tecrübelerini paylaştı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA'nın özel davetlisi olarak katıldığı Pro Lisans Kursu Değişim Programı'nda İspanya, Slovakya, Slovenya ve Norveç futbol federasyonlarının en üst düzey teknik direktör adaylarıyla tecrübelerini paylaştı.

Fatih Terim, İsviçre'de tecrübelerini paylaştı

Terim, UEFA tarafından Pro Lisans kursiyerlerine yönelik İsviçre’nin Cenevre kentinde başlatılan, elit teknik adamların eğitimlere katılımı uygulaması kapsamında düzenlenen organizasyona katıldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA’nın en önemli eğitmenlerinin yer aldığı eğitim çerçevesinde UEFA Antrenör Eğitim Departmanı Başkanı Frank Ludolph’un sorularını yanıtladı.

Eğitimde yer alan katılımcılara önerilerde bulunan tecrübeli teknik adam, başarı için çok çalışıp, iyi bir lider olmak ve iyi bir ekip kurmak gerektiğini belirterek, "Kaliteli insanlar kaliteli insanlarla çalışmalıdır. Aşçınızın, malzemecinizin, masörünüzün yüzü gülüyor ve mutluysa, iyi günler ve büyük başarılar çok yakın demektir. Benim en az başarılı olduğum konu sanırım yöneticilerle çok iyi ilişkiler kurma konusudur. Genç arkadaşlarıma bu konudaki önerim, kişiliklerinden ve karakterlerinden yani duruşlarından ödün vermeden yöneticilerle yapıcı ilişkiler kurmaları yönünde olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Elde ettiğimiz hiçbir başarı şans da mucize de değildi"

Hayat felsefesi gereği hep ilerisi ve daha iyisi için çalışan biri olduğunu vurgulayan Türkiye Futbol Direktörü, elde edilen hiçbir başarının şans ya da mucize olamayacağını kaydetti.

Futbolda şansa da mucizeye de yer olmadığını ifade eden Fatih Terim, "Yaşanan her şeyin bir sebebi, hazırlayıcı faktörleri ve sonuçları vardır. Bizim Galatasaray’da, milli takımda elde ettiğimiz hiçbir başarı şans da mucize de değildi. Şöyle düşünelim, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda 120. dakikada golü atmasaydık 119. dakikada yediğimiz gol Hırvatistan’ın mucizesi mi olacaktı?" şeklinde konuştu.

"Kişilikli oynayıp farklı mağlubiyeti yeğlerim"

Futbolda her rakibin saygıyı hak ettiğini belirten Terim, kişiliksiz oynayıp galip gelmektense, kişilikli oynayıp farklı mağlubiyet almayı yeğlediğini ifade etti.

Kariyeri boyunca aldığı derslerin neler olduğuna yönelik bir soruya Fatih Terim, "Önemsiz rakip yoktur ve mücadele eden her rakip saygı duymayı hak etmektedir. Bu benim
felsefemdir. Son düdük çalmadan maçta mücadele de umut da bitmez. Bunu en iyi 2008 Avrupa Şampiyonası’nda gösterdik sanırım. Kişiliksiz oynayıp galip gelmektense, kişilikli oynayıp farklı mağlubiyeti yeğlerim. Futbolda şans diye bir şey yoktur. Bu fırsat geldiğinde becerikli davranmakla karıştırılır" değerlendirmesinde bulundu.

"Göreve geldikten sonra 13 temel problem tespit ettik"

Türkiye Futbol Federasyonu’nda üstlendiği futbol direktörlüğü unvanına değinen 61 yaşındaki çalıştırıcı, göreve geldikten sonra 13 temel problem tespit ettiklerini aktardı.
Futbol direktörlüğü göreviyle tüm seviyelerdeki milli takımların kendisine bağlandığını hatırlatan Terim, "Bu göreve geldikten sonra 13 temel problem tespit ettik. İki tanesinin çözümünü de öncelikli hedef olarak aldık. Bunlar, yaygın tesisleşme yani çocuklarımızın futbol oynayacağı alanların artırılması ile eğitimcilerin ve tüm antrenörlerin eğitiminin daha donanımlı, daha etkin ve daha modern hale getirilmesi. Özellikle yetiştirici antrenörlerimizin eğitimine çok önem veriyorum" diye konuştu.

Türk futbolunda devrimin öncelikli aktörlerinin antrenörler olacağını savunan Fatih Terim, antrenör eğitiminde her türlü teknolojik imkanı kullanma niyetinde olduklarını, bu kapsamda kurulacak E-öğrenme modülü ile eğitim filmlerinin ve bilgi aktarımının sağlanacağı sürekli eğitim akademisini hayata geçirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ