MENÜ

Akhisar Belediyespor 1-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada avntaj kaybetmiş oldu. Lider Galatasaray ile aradaki puan farkı 4'e çıktı. Kartal şampiyonluk şansını artık mucizelere bıraktı.

Akhisar Belediyespor 1-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Akhisar Belediyespor, Beşiktaş'ı konuk etti.

Maçın ilk tehlikeli atağına Akhisar Belediyespor girdi. 8. dakikada Motta'nın geri pası kısa düştü, Mehmet Akyüz'ün şutunu kaleci Günay kurtardı.

Mehmet Akyüz 19 maç sonra

14. dakaikada kullanılan köşe vuruşunu Akhisarlı futbolcular paslaşarak kullandı. Bilal'in ortasında eski Beşiktaşlı Mehmet Akyüz kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da Akhisar Belediyespor etkili oyununa devam etti. 21. dakikada Bilal Kısa'nın uzaktan şutu direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

İlk şut 45. dakikada

42. dakikada maçta tansiyon yükseldi. Akhisarlı futbolcularla Beşiktaşlı futbolcular birbirine girdi. Beşiktaş teknik ekibinden Edin Terzic saha içine girerek oyuncuları sakinleştirdi. Olayların bitmesinin ardından hakem Bülent Yıldırm Sosa ve Luan'a sarı kart gösterdi.

İkinci yarıya Beşiktaş, oyuncu değişikliği ile başladı. Serdar Kurtuluş oyundan çıkarken yerine Mustafa Pektemek dahil oldu.

Beşiktaş, karşılaşmadaki ilk şutunu 45. dakikada Atiba ile attı ancak top defansa çarparak kornere gitti ve maçın ilk yarısı 1-0 Akhisar'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Demba Ba beraberliği getirdi

İkinci yarıya etkili başlayan Beşiktaş, Akhisar kalesinde baskı oluşturdu. 50. dakikada Sosa'nın kullandığı köşe vuruşunda Demba Ba kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı ve maça 1-1 eşitlik geldi.

58.dakikada Akhisar belediyespor'da Bilal Kısa'nın ceza sahası dışından şutunu kaleci günay müthiş kurtardı.

69. dakikada Jose Sosa'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top kalecide kaldı.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilc, risk alarak Kerim Frei ve Cenk Tosun'u oyuna alırken, Tolgay Arslan ve Olcay Şahan'ı oyundan çıkardı. Tolgay'ın oyundan çıkmasının ardından Akhisarlı futbolcular Beşiktaş orta sahasını çok hızlı geçmeye başladı.

Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek 89. dakikada çok net bir pozisyondan yararlanamadı. sol kanattan Demba Ba'nın ortasında Mustafa Pektemek uzak kale direğinde topla buluştu ancak şutunda top auta gitti ve Siyah-Beyazlılar mutlak gol pozsiyonundan yararlanamadı.

90'da Cenk ofsayta takıldı

Beşiktaş, tüm gücüyle Akhisar Belediye kalesine saldırmay başladı. 90. dakikada kullanılan serbest vuruşta Sivok topu Cenk'e indirdi, Cenk'in şutunda top filelerle buluştu ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 5 uzatma dakikasının son saniyesinde Siyah-Beyazlılar ceza sahası önünden serbest vuruş kazandı. Sosa'nın müthiş vuruşunu kaleci Oğuz Dağlaroğlu aynı güzellikte çıkardı ve maç 1-1 sona erdi.

Beşiktaş bu skorla birlikte şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Lider Galatasaray ile aradaki puan farkı 4 olurken Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada da avantajı kaybetti.
********************
Spor Toto Süper Lig’de bu sezon bütün planlarını şampiyonluk üzerine yapan Beşiktaş, 31. hafta maçında bu akşam Akhisar Belediye’ye Manisa 19 Mayıs Stadı’nda konuk olacak. Zirve yarışında iddiasını sürdürebilmesi için bu mücadeleden mutlak galibiyetle ayrılması gereken Kara Kartal, ilk yarıda 3-1 yendiği rakibini bu sefer deplasmanda devirmenin hesaplarını yapıyor.

Beşiktaş: Günay, Serdar, Sivok, Ersan, Motta, Tolgay, Atiba, Gökhan Töre, Olcay, Sosa, Demba Ba

Yedekler: Cenk Gönen, Daniel Opare, Necip Uysal, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek

Akhisar Belediyespor: Oğuz, İsmail, Bilal, Mehmet, Güray, Luan, Tolga, Lualua, Douglao, Bruno Mezenga, Kadir Keleş

Haberin Devamı
YORUM YAZ