MENÜ

Çaykur Rizespor 0-2 Trabzonspor

Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Rizespor'u 2-0'la geçti. Bordo Mavili ekibin gollerini Salih Dursun ve Deniz yılmaz kaydetti.

Çaykur Rizespor 0-2 Trabzonspor

Süper Lig'in 30. haftasında karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor ile Trabzonspor kozlarını paylaştı.

Beşiktaş yenilgisi sonrası, haftayı sorunlarla geçiren Bordo-Mavili ekip, küme düşme potasının yalnızca 4 puan üzerinde yer alan Çaykur Rizespor karşılaşmasına etkili başladı.

10. dakikada Cardozo’nun pasında, ceza yayı yakınındaki Özer Hurmacı’nın yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

Bu tehlikeden yalnızca 1 dakika sonra Mehmet Ekici’nin pasında, sağ çaprazda rakiplerinden sıyrılan Erkan Zengin’in sert şutunda, top kaleci Serkan Kırıntılı’dan döndü. Dönen topu Mehmet Ekici, kaleye gönderdi ancak savunma ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

Ev sahibi ekip mücadelede ilk tehlikeyi 15. dakikada gerçekleştirdi. Holosko’nun pasında Kweuke topu yakın mesafede sağ çaprazındaki Sercan Kaya’nın önüne bıraktı. Bu futbolcu kaleci Hakan
Arıkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta gönderdi.

20. dakikada Holosko’nun pasında, yakın mesafedeki Deniz Kadah’ın şutunda kaleci Hakan Arıkan topu çeldi. Dönen topu Sercan Kaya, aşırtma bir vuruşla kaleye gönderdi ancak Hakan bir kez daha topa sahip olarak tehlikeyi önledi.

28'de gol geldi!

Trabzonspor'da sezonun tartışmasız yıldızlarından Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Salih Dursun’un kafa vuruşunda, üst direğe çarpan top filelerle buluştu: 0-1. Bu golle öne geçen Bordo-Mavililer, ilk yarıyı da üstün tamamladı.

İkinci yarı fırtına gibi başladı

İkinci yarıya Çaykur Rizespor daha etkili girerken, Trabzonspor'da yakaladığı kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.

58. dakikada Deniz Yılmaz, karşı karşıya kaldığı pozisyounda golü bulamadı.

Performansıyla taraftarların protestolarına maruz kalan Erkan Zengin, 61. dakikada sol çaprazda topla buluştu. Etkili vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı topa kornere tokatladı.

İki takımda dur durak bilmezken, Çaykur Rizespor 63'te Lafferty'nin kafasında gole yaklaştı.

Hakan Arıkan yine devleşiyor

Üst üste gelişen Rize ataklarının belkide en tehlikelisi 81. dakikada gerçekleşti. Kweuke'nin muhteşem kafasında Hakan Arıkan muhteşem bir refleksle topu çıkarmayı başardı.

Rize kaçırdı, Trabzon affetmedi

Üst üste girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Rizespor, 85. dakikada kalesinde 2. golü gördü.

Mehmet Ekici'nin götürdüğü topta, Rize savunması faul yapmak istedi. Ancak hakem Mustafa Kamil Abitoğlu avantaj kuralını uyguladı.

Sezon başında Elazığspordan transfer edilen Deniz Yılmaz, oluşan karambolde topu önünde buldu ve skoru 2-0'a getirdi.

Uzatmalara girildiğinde oyuna sonradan dahil olan Waris'in kafasında top direkten döndü.

Maç bu skorla sona ererken, Trabzonspor puanını 50'ye yükseltti.

Rize ateş hattında kaldı

Sahasında bir mağlubiyet daha alan Çaykur Rizespor üst üste 5. yenilgisin aldı. Hikmet Karaman'ın öğrencileri, ligin bitimine 4 karşılaşma kala ateş hattında kalmaya devam etti

Tolga Kaplan / Fanatik.com.tr

Fotoğraf: Serkan Hacıoğlu


Trabzonspor’un, deplasmanda 61 günlük galibiyet hasreti son buldu


**********

Trabzon direkten döndü

Ersun Yanal belki de bu sezon ilk defa ideal bir kadroyla sahaya çıktı. Hikmet Karaman ise takımının iki önemli kozu Lafferty ve Obraniak’i yedek başlatarak gücünü ikinci yarıya sakladı. Bu da karşılaşmanın ilk yarısı geçiştirilecek; ‘Rizespor ikinci yarıda daha etkili goller arayacak’ planlarına denk düşüyordu. Fakat Hikmet hocanın stratejisi işlemedi. Takımı Trabzon’a oranla çok daha iyi oynasa da kaleci Hakan Arıkan faktörünü aşamadılar. Sercan Kaya ve Holosko’nun ilk yarıda kaçırdıkları pozisyonlarda taraftarın protestosuyla karşılaşması gayet doğaldı. Kümede kalma planları yapan bir takımın iki hücumcusunun bu kadar basit hatalar yapması elbette tribündekiler nezaretinde kabul edilebilir durum değil.

90+ Reşat Çöteli

Haberin Devamı
YORUM YAZ