MENÜ

Ünilig'de şampiyonlar belli oldu

Üniversiteler Spor Ligi Samsun Finalleri kapsamında 1 Mayıs'tan itibaren oynanan müsabakalar sona erdi.

Ünilig'de şampiyonlar belli oldu

Üniversiteler Spor Ligi Samsun Finalleri kapsamında 1 Mayıs’tan itibaren oynanan müsabakalar sona erdi. Daha önce sonuçlanan masa tenisi, korumalı futbol ve tenisin ardından finallerin son gününde 6 branşta daha şampiyonlar belli oldu.

6 gün boyunca 9 branşta erkekler ve kadınlar kategorilerinde toplam 17 turnuvanın oynandığı Ünilig Samsun Finalleri’nde yaklaşık 1500 sporcu ter döktü, 300’e yakın antrenör, yönetici, hakem ve yetkili de organizasyonda görev aldı.

Son gün final müsabakaları oynanan branşlar ve kürsüye çıkan takımlar aşağıdaki gibi gerçekleşti.

Basketbol

Basketbol Bayanlar’da ev sahibi 19 Mayıs Üniversitesi rakibi İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni 73-43’lük skorla geçerek şampiyon olurken günün son final maçında ise Erkekler Basketbol’da İstanbul Beykent Üniversitesi ile Kayseri Melikşah Üniversitesi karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta gülen taraf 78-72 ile Kayseri temsilcisi oldu.

Voleybol

Voleybol Erkekler’de Celal Bayar Üniversitesi rakibi Erzincan Üniversitesi’ni 3-0’la geçerken, Bayanlar finalinde nefes kesen Yaşar Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi maçının sonunda gülen taraf 3-2 ile Yaşar Üniversitesi oldu.

Futsal

Ünilig Futsal’da altın madalyanın sahibi geçen sene olduğu gibi İstanbul Üniversitesi oldu. Final maçında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile karşılaşan İstanbul uzatmaya giden maçı penaltı atışları sonucunda kazanarak kupaya uzandı. Bayanlarda ise Dumlupınar Üniversitesi şampiyon olurken Celal Bayar Üniversitesi İkinci Karadeniz Teknik Üniversitesi ise üçüncü sırayı elde etti.

Hentbol

Erkekler Hentbol’da Erzurum Atatürk Üniversitesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ni 33-30’la geçti ve altın madalyanın sahibi olurken. Bayanlar’da ev sahibi Samsun 19 Mayıs Üniversitesi rakibi Nevşehir Hacı Bektaş-i Veli Üniversitesi’ni 29-24 mağlup ederek evinde kupa kaldırdı.

Ragbi

Ragbi Erkekler’de ev sahibi Samsun 19 Mayıs Üniversitesi altın madalyaya ulaşırken, Bayanlar Klasmanı’nda mutlu sona ulaşan ekip Ege Üniversitesi oldu.

Su Topu

Su Topu’nda oldukça çekişmeli geçen Yeditepe Üniversitesi-Marmara Üniversitesi maçını 19-16 kazanan Marmara Üniversitesi şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ