MENÜ

Şampiyonluk şifreleri

Süper Lig'de en kritik viraj geldi, çattı... 11 günde 3 maça çıkacak Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kalan fikstürünü FANATİK'in usta yorumcuları maç maç değerlendirdi, çarpıcı tespitler yaptı. Cem Dizdar ve Tunç Kayacı'ya göre Beşiktaş ile Galatasaray Arena'daki kapışmaya kadar puan kaybetmez, derbi ligin kaderini belirler. Demirkol sakatlık sürprizi olmazsa Fener'den 5'te 5 bekliyor.

Şampiyonluk şifreleri

Arena'ya kadar 3 puan

Beşiktaş, 5 maçın 2’sini deplasmanda oynayacak. Ancak bu deplasmanların biri Arena’da Galatasaray ile olacak. Derbilerde sıkıntı yaşayan Kartal için bu maç çok şey demek.

GAZiANTEP: Beşiktaş, gol konusunda ligin en problemli takımı olan Antep karşısında sıkıntı yaşamaz. Önde sadece Muhammed’e bel bağlamış Antep önünde mücadelenin ilk yarısındaki tempo ile sonuca gidebilirse Galatasaray’ın düştüğü ‘skor sıkıntısı’na düşmezler.

AKHiSAR (D): ‘Ununu elemiş eleğini asmış’ takımlardan biri olan Akhisar maçında Sosa ve Tolgay benzeri becerili oyuncuları durduracak olan, Manisa zemini olacaktır. Sınırlı hücum yeteneğine sahip Akhisar’da Bilal-Güray ikilisine üretilecek çözüm, sorunu yarı yarıya çözer.

KONYA: Aykut Kocaman’ın toparladığı Konyaspor, özellikle savunma anlamında ciddi ezber oluşturduysa da Beşiktaş, ‘problem çözecek’ oyuncularının fazlalığıyla bu maçı kayıpsız atlatır. Bu tip maçlarda Olcay-Töre gibi kenar oyuncularının katkısı skor almada önemli olacaktır.

GALATASARAY (D): Ben ligin bu maça kadar dengede gideceğini tahmin ediyorum. Sonucunu kestirmek zor ama maçın bir ‘Slaven Bilic maçı’ olma zorunluluğu var. Planlama, hazırlık, strateji... Her şey onun elinde. Ve bu maçın sonucu büyük ihtimalle Bilic’in Beşiktaş kariyerini belirleyecek. İstatistikler Galatasaray’ı gösteriyorsa da bir derbi kazanıp şampiyon olmak gibi bir sınıra gelmiş olmanın Beşiktaşlı oyuncuları farklı bir enerjiyle sahada oynatacağı da açık.

GENÇLERBiRLiĞi: Ligin en ters takımlarından biri. Değişik ve belirsiz tarzlarıyla her takıma sıkıntı yaratabilirler. Ancak eğer buraya kadar getirirlerse Beşiktaş kadrosunun o moralle ‘dereyi geçip çayda boğulmayacaklarını’ düşünüyorum.

Cem Dizdar

*********************************************

Kağıtta kolay sahada zor

Galatasaray bir yandan derbiyi, diğer taraftan da o maça kadarki seriyi kayıpsız geçmeyi düşünüyor. Cim Bom, bu seriyi istediği gibi bitirirse son haftaya lider girebilir.

Konyaspor: Aykut Kocaman faktörü bir yere kadar. Son maçlarında Mersin karşısında lige havlu atmış bir hallere vardı. Belki futbolcular Arena’da vitrin maçına daha motive çıkacaktır. Ancak ligin bu döneminde Galatasaray, gol yese de bir fazlasını atacak güce sahip, kayıp yaşama ihtimali zayıf.

Mersin (D): Rıza Çalımbay bir Beşiktaşlı. Hisleri ve takımının rahat konumu birleşince Galatasaray zorlanabilir. Mersin gerçekten iyi motive olduğu maçlarda puan veya puanlar alabiliyor. Bu sezon düşme potasından çok uzak olmaları ve bu tür rahatlıkta maçları oynama alışkanlıkları yüksek. Galatasaray’ın canını yakarsa sürpriz olmaz.

Gençlerbirliği: Gençlerbirliği de Mersin gibi müthiş geri dönüşler yapan bir takım. Üstelik kontralar için çok uygun bir kadrosu var. Galatasaray, kalesinde çok tehlike yaşayabilir. Ofansif kalitesi ve bölüm bölüm rakibe yaptığı baskıyı düşünürsek Galatasaray kazanır ama Muslera maça damgasını vurursa şaşırmayın.

Beşiktaş: Bence Galatasaray bu maça kayıpsız gelirse en kolay maçı olabilir. Çünkü Beşiktaş’ın hem derbi karnesi iyi değil hem de bu maçı kaldıracak gerginliğe sahip bir kadroları yok. Üstelik bitime bir hafta kala müthiş bir taraftar desteğiyle oynayacak Galatasaray, Beşiktaş’a göre bir adım önde olur.

Rizespor (D): Rizespor’un puan cetvelindeki durumu bu karşılaşma öncesinde maçın kolay mı zor mu geçeceğini belirler. Her ne olursa olsun çok kırılgan bir yapıdaki takım savunmasına sahip Karadeniz temsilcisi karşısında Galatasaray ihtiyacı olanı alır.

Tunç Kayacı

******************************************

İdeal kadroyla 15 puan

Fenerbahçe puan kayıplarıyla avantaj yitirdi. Artık Kanarya’ya 5’te 5 yapmak da yetmeyecek. Sarı-Lacivertliler için de derbi sonucu şampiyonlukta belirleyici olacak.

SiVASSPOR (D): Sivas hem savunma hem de hücumda büyük maç kaldıracak bir yapıda değil. Sergen Yalçın takımını 2 yönlü oynatmak istiyor ama hem savunma hem de hücumda ciddi sorunları var. Fenerbahçe ideale yakın bir kadroyla çıkarsa kazanır.

ERCiYESSPOR: Önemli olan ideal orta sahasıyla sahada olmak. Emre-Raul-Topal üçlüsünün yanında bir de Alper’in driplinglerini eklerseniz Fenerbahçe’nin yenilmesi zor. Ciddi sakatlık sorunları ya da Sivas’ta beklenmedik bir skorun getireceği moral bozukluğu yaşamazsa 3 puan alır.

MERSİN (D): Mersin sıcağı, yaş ortalaması yüksek Fenerbahçe için sıkıntı. Mersin 2 maçta yukarıya yaklaşırsa motivasyonları yüksek olur. Tabii bunun yolu da Galatasaray’ı yenmelerinden geçiyor. Zamanlaması her şartta kötü bir maç. En zoru da olabilir, en kolayı da... Kırılma noktası.

BAŞAKŞEHİR (D): Başakşehir’in yüksek hedefi var. Bu durum, bu seviye hedefi olan tecrübeli takımlar için bir dezavantaj olabilir. Eğer tüm maçlar aynı saatte olursa kulakları diğer maçta oynamayı kaldıramayabilirler. Fenerbahçe’nin en zor maçı gibi görünse de, aynı kanaatte değilim. Fener iddialı olursa bu maçı alır.

KASIMPAŞA: Mevsim değişiminde, kupayla birlikte yoğun ve stresli bir dönem geçecek. Hemen her önemli oyuncunun sakatlığa yakınlığı var. Caner, Emre, Raul, Alper, Gökhan, Egemen sakatlıktan çıktılar ya da yanında dolaşıyorlar. Tam kadro olursa Fenerbahçe 15 puanı alır. Kasımpaşa’nın savunma zaafları da böyle bir maçı kaldırmaya yetmez.

Mehmet Demirkol

Haberin Devamı
YORUM YAZ