MENÜ

Obradovic: 23.00'te görüşürüz!

Fenerbahçe Ülker Coachu Zeljko Obradoviç, Final-Four öncesi üstü kapalı olarak iddialı mesajlar verdi. Tecrübeli hoca, “Madrid güzel bir şehir ama biz oraya turistik gezi için gitmiyoruz. Pazar gecesi saat 23.00'ü gösterdiğinde kimin şampiyon olduğunu göreceğiz” dedi.

Obradovic: 23.00'te görüşürüz!

Fenerbahçe Ülker Coachu Zeljko Obradoviç, Euroleague’in 15. yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, iddialı mesajlar verdi. Madrid’in Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Obradoviç, “Ama biz oraya turistik seyahat için gitmiyoruz. Basketbol oynamak için gidiyoruz. Hedeflerimiz var. Yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. Yarı finalde en büyük favorilerden biri olan evsahibi Real Madrid ile oynayacağız. Şampiyonluk için tahminde bulunmak zor. Ama herkes pazar gecesi saat 23.00’te kimin o kupayı kaldırdığını görecek” dedi.

Euroleague büyüyor

Başarılı hoca, Final Four’a katılma hakkı elde ettikleri için mutlu olduklarını vurgulayarak, “Geçmiş bize değer katar ama geleceği de düşünmek önemlidir. Bu nedenle; büyük bir hayal olarak bu organizasyon başladı ve rüya aynı şekilde devam ediyor. Taraftarlar her maçta takımlarını destekliyor. Ayrıca her maça daha fazla nasıl taraftar çekeriz, gençlere nasıl daha fazla fırsat veririz ve iyi oyuncuları nasıl takımlarımızda tutarız bunu düşünmemiz lazım. NBA ile rekabet etmek zor biliyorum ama hedefimiz bu olmalı. Sponsorların değeri çok fazla. Her zaman daha fazla çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘Fenerbahçe deneyimsiz ama başarıya aç’

Euroleague’in 15. yılı etkinlikleri kapsamında Fenerbahçe Ülker’in maçlarına evsahipliği yapan Ülker Sports Arena’da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu’nun yanı sıra THY Genel Müdürü Temel Kotil, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ile eski Yunan basketbolcu Theodoros Papaloukas katıldı. Bertomeu, geride bıraktıkları 15 yılda önemli aşama kaydettiklerini belirterek, “İstanbul bütün gereksinimleri yerine getirebiliyor. Önemli olan doğru zamanlamayı bulabilmek. Ülker Sports Arena, Dörtlü Final’e evsahipliği yapmak için güçlü bir aday” cevabını verdi. Efsane basketbolcu Theo Papaloukas ise, “Euroleague’de oynamaya başladığımda neredeyse bir çocuktum. Final-Four’da kimin favori olduğunu söylemek çok zor. Real Madrid kendi evinde oynamanın stresini yaşayacak. Fenerbahçe ise tecrübesiz ama başarıya aç bir kadro. Duygularını kim kontrol ederse o avantajlı olacak” diye konuştu.

Oğuz iddialı konuştu

Sarı-Lacivertli ekibin tecrübeli pivotu Oğuz Savaş, Final-Four’da herkes kadar şampiyonluk şanslarının olduğunu belirterek, “Özellikle son 3 sezonda sürpriz ekipler şampiyonluğa ulaştı. Herkes Real Madrid veya CSKA Moskova’yı favori gösterirken, Olympiakos ve Maccabi Electra takımları şampiyonluğu elde etti. Bütçesi en yüksek takım şampiyon olamadı. Dörtlü Final’de şanslar eşit. Seri maçlar da yok. O gün hazırsan, istediğini yapabiliyorsan kazanıyorsun. Ne kadar iyi takım olursan ol, o gün oynayamazsan, yapabileceğin hiçbir şey yok” dedi.

Bjelica, ikinci oldu

Euroleague’de Final-Four yaklaşırken, bireysel ödüller de teker teker sahibini buluyor. Son olarak Euroleague’de ‘Efes Yılın savunmacısı’ ödülü Olympiakos’un Amerikalı pivotu Bryant Dunston’a gitti. Geçen yıl da bu ödüle layık görülen Amerikalı, coachlardan en çok oyun alan isim oldu. İkinci en çok oy ise Fenerbahçe Ülker’in Sırp yıldızı Nemanja Bjelica’ya gitti. Bjelica’yı, yine Türkiye’de forma giyen Anadolu Efes’in Amerikalı oyun kurucusu Dontaye Draper takip etti. Bir iki gün içinde ‘Ligin yükselen yıldızı’ ödülü açıklanacak. MVP (En Değerli Oyuncu) ise 14 Mayıs’ta, Madrid’de belli olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ