MENÜ

İşte o tweet... Duygun Yarsuvat ve Aziz Yıldırım...

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın buluşmasına engel olan nedenin, yaklaşık 4 yıl önce atılan bir tweet olduğu ortaya çıktı.

İşte o tweet... Duygun Yarsuvat ve Aziz Yıldırım...

İlk kez bir araya gelecek olan Duygun Yarsuvat ile Aziz Yıldırım'ın buluşmasını engelleyen neden, tam 4 yıl önce atılan bir tweet.

Bilindiği üzere iki başkan İstanbul Barosu ve Spor Hukuku Komisyonu'nun düzenleyeceği 'Sporda Şiddet ve Kulüpler Kanun Tasarısı Taslığı' adlı panelde bir araya gelecekti. Ancak Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat dün bir açıklama yaprak, panele katılmayacağını duyurmuş, gerekçe olarak da kulübün resmi sitesinden şu açıklama yapılmıştı:

"Panelin düzenleyicisi olan Baro komisyonu üyelerinden birinin şahsi Twitter hesabından göndermiş olduğu, Galatasaray'ı rencide eden ifadeler ve aleni küfür içeren tweet'lerin 6 Mayıs sabahı Başkan’a iletilmesi üzerine, Başkan tweet'lerin gerçek olup olmadığını teyit için Baro komisyon üyeleri ile aynı gün saat 13'te acil bir toplantı düzenlemiştir. Toplantıda tweet'lerin gerçek olduğu kabul edilince, Başkan bu tür tweetlerin bizzat panelin konusuna aykırı ve kabul edilemez olduklarını belirterek, panele katılmama kararı almıştır."

Bu kişi kim?

Peki Galatasaray tarafından işaret edilen isim kim? O kişi, aynı zamanda Spor Hukuku Komisyonu Başkanı olan Avukat Emre Kapukaya. İyi bir Fenerbahçeli olan Kapukaya'nın zaman zaman twitter hesabından sert mesajlar gönderdiği ortaya çıktı. Galatasaray'ı rahatsız eden tweet ise Kapukaya'nın yaklaşık 3 yıl önce attığı bir tweet. O mesajında isim vermeden Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u hedef alan Kapukaya'nın twitter'da kullandığı, "Fransız soysuzlarına" ifadesinin Sarı Kırmızılılar'ı hayli rahatsız ettiği ortaya çıktı.

Avukat Emre Kapukaya, mesajında, "Fransız soysuzlarına, yandaş yağcı meraklılarına, pontus kırması hırsızlara hep beraber CSKAydi:)" ifadesini kullandığı görülüyor. Kapukaya'nın diğer mesajlarında ise, özellikle Galatasaraylılar'dan bahsederken, 'Fransızlar' ifadesini kullandığı görülüyor.

Fanatik.com.tr Özel


Haberin Devamı
YORUM YAZ