MENÜ

Fenerbahçe'de büyük indirim kapıda

Fenerbahçe Yönetimi sezon sonunda yüksek yıllık ücret alan tüm oyunculardan indirim yapmalarını isteyecek.

Fenerbahçe'de büyük indirim kapıda

Sarı-lacivertliler dövizdeki artış ve gelirlerdeki azalma nedeniyle futbolcu ücretlerini azaltmayı planlıyor. Bu doğrultuda ilk indirim 2,1 milyon euro kazanan Kadlec’ten istendi, 2,5 milyon euro ödenen Meireles ve Alves’le de masaya oturulacak. İndirime yanaşmayan isimlerle yollar ayrılacak.

Fenerbahçe Kulübü gelecek sezonun ekonomik planlarını yapmaya başladı. Yönetim, döviz kurunun beklenmedik düzeydeki yükselişi ve gelirlerdeki azalma sebebiyle futbolcuların yüklü miktarlardaki maaşını ödemekte zorlanıyor.

Sarı-lacivertliler bu duruma çare bulabilmek için harekete geçti. Yeni dönemle birlikte sözleşmesi biten futbolcuların ücretlerinde indirime gidilmesi planlanıyor. Ancak bu girişim sadece mukavelesi biten isimlerle değil, kontratı süren oyuncuları da kapsayacak.

Bunun için de ilk adım atıldı ve Michal Kadlec’ten yeni sezon için indirim talep edildi. İki sezon önce Leverkusen’den transfer edilen Çek oyuncudan yıllık 2,1 milyon euro ve maç başı 10 bin euro olan ücretinde indirim yapması istendi. Sözleşmesi 2016’da bitecek olan Kadlec bu sürpriz talebin ardından kendisine gelen teklifleri değerlendirmeye aldı.

Sarı-lacivertli yönetimin önümüzdeki günlerde birçok futbolcudan indirim isteyeceği öğrenildi. Kadlec’in ardından sözleşmeleri devam eden Meireles ve Alves’den yıllık ücretlerinde indirim yapmaları talep edilecek. Ücretlerinin azaltılmasını kabul etmezlerse birer yıl daha sözleşmesi bulunan Portekizli oyuncularla yollar ayrılacak.

Satılabilirler

Bu sezon 2.5 milyon euroya oynayan Meireles gelecek sezondan itibaren kontratı gereği 2 milyon euro garanti ve maç başına 10 bin euro alacak. Alves’e ise yıllık 2.5 milyon euro garanti ücret ödeniyor. Meireles ve Alves gibi talipleri olan Emenike ve Sow’un da cazip teklif gelmesi halinde satılmaları gündeme gelecek.

Kaynak: Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ