MENÜ

Dünya devi Beşiktaş için geliyor!

Türk hentbolunun lokomotifi haline gelen, 'amatör ruhu' en iyi şekilde sahaya yansıtarak Avrupa ve Türkiye'de tarihi başarılara imza atan Beşiktaş Mogaz, dünyanın 1 numaralı kulübü THW Kiel'in dikkatini çekti. Alman devi, Siyah-Beyazlı ekiple hazırlık maçı oynamak için İstanbul'un yolunu tuttu.

Dünya devi Beşiktaş için geliyor!

Türk hentbolu deyince, ilk akla gelen kulüplerin başında gelen Beşiktaş Mogaz, kısıtlı ancak bir o kadar motive edici imkanlarıyla son yıllara damgasını vurdu. Türkiye Ligi’nde üst üste 6 olmak üzere 10 şampiyonluk kazandı. Avrupa’da EHF Challege Kupası’nda yarı final ve çeyrek final oynadı. EHF Avrupa Kupası’nda iki kez mücadele etti ve bu sezon tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalarak Türkiye’yi temsil etti. Zorlu bir gruba düştü, Barcelona’yla karşılaştı. Hatta Sinan Erdem’de oynanan maçta taraftarlar, takımlarını adeta bağrına bastı. Gruplarda sadece 1 galibiyet aldı ama oyuncuların ‘amatör ruhu’nu ortaya koyarak mücadele etmeleri alkışı haketti.

Cumartesi günü oynanacak

İşte bu durum hentbolda dünya kulübü olarak kabul edilen THW Kiel’in dikkatini çekti. Alman devi, Şampyonlar Ligi sırasında keşfettiği Beşiktaş’a hazırlık maçı teklifinde bulundu. Bunu seve seve kabul eden Siyah-Beyazlılar, Almanya Ligi’nde şampiyonluğa oynayan, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Final-Four’a kalan dünya devi THW Kiel’i cumartesi günü, saat 19.00’da ağırlayacak. Kiel’in, Türkiye’yi ve Beşiktaş’ı seçmesindeki en büyük etkenler arasında; Beşiktaş’ın güçlü bir gelecek inşa etmesi, Siyah-Beyazlı taraftarın renkli oluşu ve Türkiye’deki hentbol severlerle temas geçmenin yer aldığı belirtildi.

Siyah-Beyaz kapışma

İki takım da ‘Siyah-Beyaz’ renklere sahip... Biri 1903, biri de 1904 yılında kurulmuş. İki kulübün orta noktası olduğu kadar imkanları ise karşılaştırmayacak kadar farklı... Hentbolda en çok sponsor alan ve sadece bir hentbol branşına sahip kulübün bütçesi, buna eş değer olarak kurduğu kadroda bir hayli etkili. Mogaz’ın desteğiyle ayakta durmaya çalışan Beşiktaş bütçe ve kadro yönünden Kiel’le eşleştirilemez ancak Bundesliga’yı (Almanya Ligi) domine eden Kiel kadar Türkiye Ligi’nin söz sahibi. Dünya devi Kiel’in bu kadar yatırım ve köklü bir kulüp olarak Avrupa’da zirveye oynaması da gayet normal.

Haberin Devamı
YORUM YAZ