MENÜ

Hazır mısınız?

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı nefes nefese devam ediyor. Bitime 5 hafta var, Beşiktaş ile Galatasaray 64 puanda, Fenerbahçe 1 puanla arkalarında.

Hazır mısınız?

Son dönemlerin en dikkat çeken yarışında artık kimsenin hata yapma lüksü yok. Hesap 5 maçta 15 puan ama tablo işlerin pek de kolay olmayacağını gösteriyor. Devler sıkışık trafiğe ise bu haftadan sonra giriyor... 8-18 Mayıs arasında 3’er maç oynanacak, Süper Lig’de şampiyonluğun şifresi çözülecek.

Kartal önde ama...

Beşiktaş, son 5 haftaya en avantajlı giren ekip durumunda. Siyah-Beyazlılar, kalan 5 maçını da kazanırsa rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. Stat inşaatı sebebiyle bu
sezon şehir şehir gezen ve derbilerde istediği sonuçları alamayan Bilic ve öğrencileri, yeni mabedine ‘şampiyon’ unvanıyla girmek istiyor. Genç kaleci Günay’dan dünya starı Demba Ba’ya kadar tüm Kartal’lar, uzun süre oturdukları liderlik koltuğundan inmeyi aklına bile getirmiyor.

Aslan'ın Arena hesabı

Galatasaray da tıpkı Beşiktaş gibi derbilerde kritik puanlar kaybetti ama rakiplerinin takıldığı haftalarda aldığı sonuçlarla arayı kapattı. Sarı-Kırmızılılar, 11 günlük periyotta alacağı 9 puanla Arena’daki Beşiktaş derbisine kayıpsız ve moralli girmek ve o maçla da zirveyi ele geçirmek niyetinde. Süper Lig’de 4. yıldızı takacak ilk takım olmakta kararlı Galatasaray’da krallık kovalayan Burak Yılmaz, Sneijder ve Melo gibi yıldızların yükselen performansı Hamza Hamzaoğlu’nun en büyük avantajı.

Fener'in kredisi bitti

Fenerbahçe, Kadıköy’de fark yarattı, hem Beşiktaş’ı hem de Galatasaray’ı yenmeyi başardı. Ancak Kanarya, öyle puanlar kaybetti ki, geriye düştü. İsmail Kartal’ın takımı hep kazanmak ve rakiplerinin takılmasını beklemek durumunda. Diego’nun gerçek bir 10 numara performansına kavuşması, Sow’un puan kazandıran hayati goller atması ve deneyimli kadrosu son şampiyonun umutlarını diri tutan etkenler arasında.

Haberin Devamı
YORUM YAZ