MENÜ

Trabzonspor'da hedef adam: Ersun Yanal

Trabzonspor'da Beşiktaş yenilgisinden çok ortaya konan vasat futbol tepki doğurdu. Yönetim ve taraftarın eleştiri okları ise tek isime yöneldi.

Trabzonspor'da hedef adam: Ersun Yanal

Trabzonspor’da Beşiktaş yenilgisinin yankısı şiddetli oldu. Bordo-Mavililer’de 3 puan kaybından da öte ortaya konan silik futbol gündem yarattı. Karadeniz ekibinde bu 90 dakikanın ardından faturanın altına ise onun adı yazıldı: Teknik Direktör Ersun Yanal! Bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarındaki doğru analizleri, yerinde kadro tercihleriyle dikkat çeken Yanal’ın bu kez neredeyse her mevkideki seçimleri ve oyuncu değişiklikleri olay oldu.

Hepsi sınıfta kaldı

Savunmanın solunda maskeyle oynamak zorunda kalan Mustafa Akbaş’a şans veren, stoperde iyi işler çıkaran, hatta skora bile katkı yapan Medjani’yi ortaya çekip onun yerine Aykut Demir gibi soru işaretleriyle dolu bir oyuncusuna yer açan Bordo-Mavililer’in hocası, Cardozo ya da Waris kulübede otururken Deniz’i son adam olarak kullanınca eleştirilerden kaçamadı. Tabii ki bir başka eleştirilen oyuncu tercihi de, oynadığı her maçta tepki alan Fatih Atik’ti.

Erkan çok eleştirildi

Ersun Yanal’ın sadece ilk 11’de başladığı isimler değil, oyuna müdahaleleri de tartışmaların zeminini hazırladı. Avni Aker’deki taraftarlar takımın üretken ismi Özer’in çıkarken adeta yokları oynayan Erkan Zengin’in sahada kalmasına tepki koyarken, yerel ve ulusal basında da bu tercihin yansıması aynı oldu. Sadece taraftarlar değildi elbette Beşiktaş maçından sonra tavır koyanlar.

Sebebini soracak!

Başta, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere, Bordo- Mavili ekibin yöneticilerinin de Ersun Yanal’ın Cardozo, Waris ve Yusuf gibi oyunun kaderini değiştirecek oyuncuları oynatmamasına oldukça sinirlendiği öğrenildi. 90 dakika boyunca rakip kaleye dahi gitmekte zorlanan, tehlikeli akın geliştiremeyen Trabzonspor’da Başkan Hacıosmanoğlu’nun en kısa zamanda sıkıntıları masaya yatırmak için Yanal ile buluşacağı öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ