MENÜ

TBL'de 4 koltuğa 5 aday

Türkiye Basketbol Ligi'nde son haftaya girilirken, Play-Off'a kalacak 4 takım ile küme düşecek son takım henüz belli olmadı. Yıllardır böyle çekişmenin yaşanmadığı ligde, dananın kuyruğu 9 Mayıs'ta kopacak. Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş'ı yenerse Galatasaray'ın Play-Off yolunu açacak.

TBL'de 4 koltuğa 5 aday

Türkiye Basketbol Ligi, en çekişmeli ve ilgi çeken sezonlarından birini yaşadı. Bitime bir hafta kala ne lider, ne Play-Off’a kalacak takımlar, ne de küme düşecek son takım belli. En büyük yarış Play-Off’ta yaşanacak. 5. ve 9. sırada tam 5 takım aynı puanda sıralanıyor. Trabzonspor Medical Park, Beşiktaş İntegral Forex, Banvit, Türk Telekom ve Galatasaray Liv Hospital, ilk sekize girmek için kıyasıya bir mücadele içinde.

5’li averaj yaramıyor

Son hafta, 5 takımın da sezonu aynı puanda bitirmesi de olası. Eğer bu 5 takım da maçlarını kazanırsa, 5’li averajla Galatasaray Liv Hospital Play-Off dışında kalacak. Sarı-Kırmızılılar, son hafta kümede kalma mücadelesi veren TED Kolejliler’i ağırlayacak. TED kazanırsa ligde kalacak. Kaybederler, Eskişehir de Trabzon’u yenerse küme düşecekler.

En şanslı Banvit

Zirvede de çekişme yaşanacak Play-Off’a girme mücadelesi veren Beşiktaş’ın rakibi de liderlik mücadelesi veren Fenerbahçe Ülker. Sarı-Lacivertliler kaybeder, Anadolu Efes, Türk Telekom’u yenerse normal sezonu Fenerbahçe Ülker lider tamamlayacak ve finale kadar saha avantajını eline geçirecek. Bu nedenle Türk Telekom’u da zorlu bir sınav bekliyor. En rahat ve şanslı takım ise Banvit. Banvit, küme düşmesi geçen hafta kesinleşen Tofaş’la karşılaşacak ve galibiyet halinde Play-Off’a kalacak.

PUAN DURUMU


SON HAFTA FİKSTÜRÜ

Haberin Devamı
YORUM YAZ