MENÜ

Premier Lig'de her yer mavi!

Lider Chelsea, sahasında Crystal Palace'ı 1-0 yenerek bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. İkincilik mücadelesi veren Manchester City ve Arsenal, deplasman maçlarından üç puanla döndü.

Premier Lig'de her yer mavi!

İngiltere Premier Lig'in 35. haftasında oynanan maçta lider Chelsea, sahasında Crystal Palace'ı 1-0 yenerek sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve ilk haftalarda yerleştiği zirveyi kimseye kaptırmayan Chelsea, Stamford Bridge Stadı'nda bir başka Londra temsilcisi Crystal Palace'ı ağırladı. Eden Hazard, ilk yarının son dakikalarında ceza alanına girerken savunma oyuncularının müdahalesiyle yerde kalınca hakem Kevin Friend penaltı noktasını gösterdi.

Belçikalı futbolcunun kullandığı atışta top kaleci Julian Speroni'den dönse de pozisyonu takip eden Hazard kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve ilk yarı 1-0 Chelsea'nin üstünlüğüyle sona erdi. Didier Drogba'nın 90 dakikada forma giydiği mücadelede skoru koruyan "Maviler", Crystal Palace'ı tek golle mağlup ederek ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Premier Lig'de daha önce 1954-1955, 2004-2005, 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında mutlu sona ulaşan Chelsea, tarihinde 5. şampiyonluğa ulaştı. Londra ekibi, ikinci kez takımın başına getirilen Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde ise 3. şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Maç fazlasıyla puan cetvelinde ikinci sırada yer alan Manchester City, Tottenham Hotspur deplasmanında üç puana tek golle uzandı. Manchester City, gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Sergio Agüero'nun 29. dakikada attığı golle Londra ekibini 1-0 mağlup etti.
Sezon sonunda takımdan gönderileceği yönünde haberler çıkan Şilili teknik adam Manuel Pellegrini'nin yönetimindeki City, bu skorla 11 Şubat'tan bu yana ilk kez deplasmanda galip ayrıldı. Deplasmanda son olarak Stoke City'yi 4-1 yenen Manchester temsilcisi, Liverpool, Burnley, Crystal Palace ve Manchester United deplasmanlarından puansız dönmüştü.

Altı maçlık galibiyet serisi Chelsea maçında bozulan, ardından Everton'a 3-0 mağlup olan Manchester United, kötü gidişatını bu hafta da durduramadı. Sahasında West Bromwich Albion'ı ağırlayan "Kırmızı Şeytanlar", 63. dakikada Jonas Olsson'un golüyle geriye düştü. 74. dakikada kazanılan penaltı atışını Robin van Persie gole çeviremeyince evsahibi takım, sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Ligde kalma mücadelesi veren Queens Park Rangers ile sahasında karşılaşan Liverpool, Brezilyalı futbolcusu Philippe Coutinho'nun golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Konuk ekip 73. dakikada Leroy Fer ile beraberliği yakalarken, 79. dakikada kaptan Steven Gerrard penaltı atışından yararlanamadı. "Kırmızılar", 82. dakikada Nedum Onuoha'nın kırmızı kart görmesiyle on kişi kalan Londra ekibi karşısında Gerrard'ın bitime üç dakika kala attığı golle maçı 2-1 kazandı.

Bu arada son haftalarda alınan sonuçlardan memnun olmayan bazı Liverpoollu taraftarlar, maç öncesinde bir uçağın arkasına astıkları ve üzerinde "Rodgers gitsin, Rafa gelsin" yazılı bez afişle takımın Kuzey İrlandalı menajeri Brendan Rodgers'a tepki gösterdi. Şu anda İtalya Serie A takımlarından Napoli'nin başında bulunan Rafael Benitez, Liverpool'u çalıştırdığı 2004-2010 yılları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa ve İngiltere Federasyon Kupası'nı kazanmıştı.

Haftanın son maçında deplasmanda Hull City ile karşılaşan Arsenal, Londra'ya üç puanla döndü. Puan cetvelinde Manchester City ile ikinciliğini paylaşan "Topçular", 28 ve 45. dakikalarda Alexis Sanchez'in, 33. dakikada da Aaron Ramsey'in attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Gol Krallığı

Gol krallığı yarışında Manchester City'nin Arjantinli forveti Sergio Agüero 22 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 20 golle Harry Kane (Tottenham Hotspur), 19 golle Diego Costa (Chelsea), 17 golle Charlie Austin (Queens Park Rangers), 16 golle Alexis Sanchez (Arsenal), 14 golle de Olivier Giroud (Arsenal) ve Eden Hazard (Chelsea) takip ediyor.

Toplu Sonuçlar

Chelsea-Crystal Palace: 1-0
Tottenham Hotspur-Manchester City: 0-1
Aston Villa-Everton: 3-2
Leicester City-Newcastle United: 3-0
Liverpool-Queens Park Rangers: 2-1
Manchester United-West Bromwich Albion: 0-1
Sunderland-Southampton: 2-1
Swansea City-Stoke City: 2-0
West Ham United-Burnley: 1-0
Hull City-Arsenal: 1-3

36. hafta programı
9 Mayıs Cumartesi: Everton-Sunderland, Aston Villa-West Ham, Hull-Burnley, Leicester City-Southampton, Newcastle United-West Bromwich Albion, Stoke City-Tottenham Hotspur, Crystal Palace-Manchester United
10 Mayıs Pazar: Manchester City-QPR, Chelsea-Liverpool
11 Mayıs Pazartesi: Arsenal-Swansea City

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ