MENÜ

Mete Kalkavan'a büyük şok!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) geçtiğimiz aylarda attığı önemli adımla profesyonel hakemliğe adım atan 6 hakemden biri olan Mete Kalkavan'a büyük şok.

Mete Kalkavan'a büyük şok!

İddialara göre, U-17 Euro 2015 eleme maçı olan çek Cumhuriyeti - Slovenya maçında görevlendirilen Mete Kalkavan, koşularda başarısız olunca maç geri alındı.

Hürriyet'e özel açıklamalarda bulunan Kalkavan ise mide rahatsızlığı bulunduğu için koşulara katılamadığını belirtti.

UEFA hakemleri ve görevlendirmeleri hakkında haberler yapan footballrefereeing sitesinde yer alan habere göre, U-17 Euro 2015 elemelerinde Çek Cumhuriyeti - Slovenya maçında görevlendirilen Mete Kalkavan'dan bu maç geri alındı. Sitede yer alan habere göre bu karşılaşmanın Kalkavan'dan geri alınmasının sebebi fitness ve koşu testlerinde başarısız olması.

UEFA bu maça Mete Kalkavan yerine Rumen hakem Ionut Marius Avram’ı atadı.

Öte yandan Hürriyet'e konu hakkında açıklamalarda bulunan Mete Kalkavan, mide rahatsızlığı sebebiyle fitness ve koşu testlerine katılamadığını belirtti.

(Hürriyet)




TFF de açıklama yaptı

Konuyla ilgili olatak TFF de resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

FIFA kokartlı hakemlerimizden Mete Kalkavan, Bulgaristan'da düzenlenecek UEFA U17 Avrupa Şampiyonası'nda görev almayacak. Turnuva başlamadan önce yapılan son antrenman koşusunda yaşadığı mide rahatsızlığı nedeniyle koşuyu tamamlayamayan Kalkavan, Türkiye'ye döndü. Bu son antrenman dışında turnuvaya katılan hakemlere FIFA ya da YO-YO fiziksel testi uygulanmamıştır.

Kalkavan çalışmalarına önümüzdeki günlerde TFF'nin Beykoz-Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde devam edecek. Bunun yanında hakemimiz Mete Kalkavan'ın konuyla ilgili herhangi bir basın kuruluşuna açıklama yapmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ