MENÜ

Beşiktaş şampiyonluk için tek yürek

Süper Lig'de kalan 5 haftaya lider olarak giren Siyah- Beyazlılar, motivasyonlarını bozacak durumlardan kendilerini soyutlayarak takım olarak sadece şampiyonluğa kilitlendi.

Beşiktaş şampiyonluk için tek yürek

Bu doğrultuda ilk 11’de 5 yabancı kuralı sebebiyle Trabzonspor mücadelesine kulübede başlamasına rağmen yedek kalmayı sorun etmeyen Demba Ba, ikinci yarıda attığı golle galibiyetin mimarları arasında yer aldı. Maç öncesinde bu durumu, “Takım için en iyisi bu. Yedek kalmam dert değil” diyerek açıklayan ve arkadaşlarına moral veren Senegalli, Beşiktaş’taki takım olgusunu bir kez daha ortaya koydu.

Ek olarak takımla sözleşmesi sezon sonunda bitecek olmasına rağmen bu durumu kafalarına takmayan Atiba ve Sivok, Bordo-Mavililer karşısında sergiledikleri performansla taraftarlarını mest etti. Yüzünden yaralanmasına rağmen oyuna devam etmek isteyen Çek savunmacı Sivok, takımın şampiyonluk yolunda tek yürek olduğunu adeta bir kez daha ispatladı.

Parayı dert eden yok

Yönetimin, Vodafone Arena için büyük bir kaynak ayırması ve bundan dolayı mali sıkıntı içerisinde olması sebebiyle maaşlarını zamanında alamayan futbolcular, bu durumu bile dert etmiyor. Bu konuda kulüp yönetimine güvenen oyuncular, aralarında yaptıkları sohbetlerde, “Bu durum hiçbirimiz için problem değil. Çünkü gecikmeli de olsa maaşlarımız ödeniyor. Aklımızda sadece şampiyonluk var” sözlerini sarf ediyor.

Ayaklar yere sağlam basıyor

Ligde bu sezon 14. kez haftayı zirvede tamamlayan futbolcular, ilk yarıdan çıkardıkları derslerle artık daha sağlam bir duruş sergiliyor. İlk etapta birçok kez zirvedeyken Galatasaray ve Fenerbahçe’nin önünde şampiyon olacakları konusunda kesin ifadeler kullanan oyuncular, artık konuya daha temkinli yaklaşıyor. Teknik heyet de kalan periyodu bir bütün olarak değil de tek tek hedefler koyarak futbolcuların daha iyi motive olmasını sağlıyor. Bu durum da yıldızların psikolojisine olumlu olarak direkt etki ediyor.

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ