MENÜ

Torku Konyaspor hakem hatalarından dertli

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Torku Konyaspor Kulübü'nün basın sözcüsü Tunahan Turhan, hakem hatalarından yakındı.

Torku Konyaspor hakem hatalarından dertli



Turhan, yaptığı yazılı açıklamada, sahalarında oynadıkları Türk Telekom müsabakasında yaşanan hakem hatalarının kulübü açıklama yapmaya mecbur bıraktığını belirterek, "Şunu herkesin bilmesini isteriz ki Torku Konyaspor Basketbol Kulübü deneme tahtası değildir" ifadesini kullandı.

Pek çok maçta hakem hatalarının mağduru olduklarını ancak Türk Telekom maçında yaşananların "hata" kelimesiyle geçiştirebilecek boyutları aştığını öne süren Turhan, "Maçın büyük bölümünde önde götürdüğümüz mücadeleyi inanılmaz hakem kararları neticesinde kaybetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyiz" diye görüş belirtti.

Turhan, gerektiği takdirde kulübün çıkarlarını her platformda savunacaklarını vurgulayarak, "Kazanmamız halinde play-off ve Avrupa kupası iddiamızı son haftaya taşıyabileceğimiz bu kritik maçta, sonuna kadar hak ettiğimiz galibiyet elimizden alınmıştır. Şunu herkesin bilmesini isteriz ki Torku Konyaspor Basketbol Kulübü deneme tahtası değildir. Bugüne kadar sessiz duruşumuzu kimse ürkekliğimizden ya da pasifliğimizden zannetmesin" değerlendirmesinde bulundu.

Karşılaşmanın hakemlerini eleştiren Turhan, şöyle devam etti:

"İlk kez başhakemlik yaptığını zannettiğimiz arkadaşımıza ve son derece tecrübesiz oldukları her kararlarından belli olan yardımcılarına soruyoruz; ’Türkiye’nin hangi köşesinde sahaya düşen sadece bir adet kağıt parçasından dolayı anons yaptırabileceksiniz? Hangi salonda ellerini başının üzerine koyduğu için bir oyuncuya teknik faul verebileceksiniz? Hangi maçta, bitime 6 saniye kala 3 sayı geride olan ev sahibi takım topu oyuna sokmak üzereyken karşılaşmayı durdurup, rakip takımın oyuncu değişikliğine izin vereceksiniz? Dün Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda yaşananlar hakemlik adına kara bir leke olarak geçmiştir."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ