MENÜ

Hakan Çalhanoğlu'ndan bir ilk!

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) oynanan 31. hafta karşılaşmaları sonunda Bayer Leverkusen'e 2-0 yenilen lider Bayern Münih 76 puanda kaldı.

Hakan Çalhanoğlu'ndan bir ilk!

Geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih ile Bayer Leverkusen arasında BayArena’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz geçildi. Bayer Leverkusen, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruştan attığı golle 1-0 öne geçti. Daha sonra Julian Brandt ile ikinci golü bulan Bayer Leverkusen, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona ile karşılaşacak Bavyera ekibi 76 puanda kalırken, Bayer Leverkusen de 58 puanla 4. sırada yer alıyor.

Almanya’da "serbest vuruş uzmanı" olarak anılan Çalhanoğlu bu sezon serbest vuruştan 5. golünü atarak, bu şekilde en fazla gol atan oyuncu oldu. Milli oyuncu ayrıca, dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen Manuel Neuer’i Bayern Münih formasıyla serbest vuruştan mağlup eden ilk oyuncu oldu.

Tayfun Korkut’un eski takımı Hannover 96, 17. sıraya geriledi

İki hafta önce teknik direktör Tayfun Korkut’un görevine son veren ve yerine Michael Frontzeck’i getiren Hannover 96, deplasmanda Wolfsburg ile 2-2 berabere kaldı.

Yeni teknik direktörüyle geçen hafta Hoffenheim’a 2-1 yenilen Hannover 96, üst üste 15. maçını da kazanamadı. Hannover 96, 30 puanla 17. sıraya geriledi. 62 puanı bulunan Wolfsburg ise Hertha Berlin’i deplasmanda 2-1 mağlup eden ve puanını 60’a yükselten Borussia Mönchengladbach’ın önünde ikinci sırada yer alıyor.

Ligde kalma mücadelesi veren iki takım arasında oynanan maçta Paderborn, deplasmanda Freiburg’u 2-1 mağlup etti. Stuttgart ise deplasmanda Schalke 04’e 3-2 yenildi.

Paderborn 31 puanla 15 sıraya yükselirken, Freiburg 30 puanla 16. sıraya geriledi. Puan cetvelinde 27 puanı bulunan Stuttgart ise 30 puanlı Hannover 96’nın ardından son sırada kaldı.

Mainz 05’i deplasmanda 2-1 yenen Hamburg ligde kalma mücadelesinde önemli üç puan alarak 31 puanla 14. sıraya yükseldi.

Gol krallığı
Ligde gol krallığı yarışında 19 golle Eintracht Frankfurt’tan Alexander Meier ilk sırada yer alıyor.

Alman golcüyü 17 golle Bayern Münih’ten Hollandalı Arjen Robben, 16 golle takım arkadaşı Polonyalı golcü Robert Lewandowski takip ediyor.

Sonuçlar
Wolfsburg-Hannover 96: 2-2
Hoffenheim-Borussia Dortmund: 1-1
Werder Bremen-Eintracht Frankfurt: 1-0
Schalke 04-Stuttgart: 3-2
Augsburg-Köln: 0-0
Freiburg-Paderborn: 1-2
Bayer Leverkusen-Bayern Münih: 2-0
Mainz 05-Hamburg: 1-2
Hertha Berlin-Borussia Mönchengladbach: 1-2

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ