MENÜ

Gurbetçilerin kapışması

Trabzonspor-Beşiktaş mücadelesinde iki takımın kadrosunda Türkiye dışında doğmuş toplamda 15 Türk futbolcu yer aldı. Ev sahibindeki 6 oyuncudan 5'i, Siyah-Beyazlılar'dan da 8 futbolcudan 5'i, ilk 11'de sahaya çıktı.

Gurbetçilerin kapışması

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında oynanan Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması, iki takımın kadrosunda yer alan toplam 15 Türk futbolcu için farklı bir tecrübe oldu. Ev sahibi Trabzonspor’un ilk 11’inde yer alan tam 6 gurbetçi futbolcu, kendileri gibi Avrupa takımlarının altyapısında yetişmiş 5 Beşiktaşlı futbolcuyla karşı karşıya geldi. İki külübün kadrosundaki oyuncuların ağırlıklı olarak Almanya doğumlu olması dikkat çekerken, futbolcuların devre arasında birbirleriyle Almanca konuşup anlaştıkları kameralara yansıdı.

Çakır’dan bu defa kırmızı yok

Bu sezon Beşiktaş’ın 5 maçını yöneten ve 3 kırmızı kart çıkartan hakem Cüneyt Çakır, Avni Aker’de oynanan karşılaşmada iki takıma da bir hayli tolerans tanıdı. Trabzonspor’dan ve Beşiktaş’tan ikişer oyuncuya sarı kart gösteren tecrübeli hakem, kırmızı kartına isi bu defa başvurmadı.

Avni Aker’de 12. yenilgi

Sahası Avni Aker’de Beşiktaş’a şansı bir türlü tutmayan Trabzonspor, rakibine bir kez daha puan kaybetti. Bugüne kadar evinde rakibini 42 kez konuk eden Fırtına, 12. kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Avni Aker’de 10 maç berabere tamamlanırken, 20 kez de Bordo-Mavili ekip sahadan galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ