MENÜ

Bjelica: Euroleague şampiyonluğu sürpriz olmaz

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Sırp oyuncusu Nemanja Bjelica, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde iddialı olduklarını söyledi.

Bjelica: Euroleague şampiyonluğu sürpriz olmaz

Fenerbahçe Ülker'in Sırp forveti Nemanja Bjelica, yaptığı açıklamada, İspanya’nın Madrid kentinde gerçekleştirilecek Dörtlü Final organizasyonunu sabırsızlıkla beklediklerini kaydederek, "Olası bir şampiyonluğun kendi adımıza sürpriz olacağını düşünmüyorum. Orada Avrupa’nın en iyi 4 takımı Dörtlü Final oynayacak. Kazanmamız kesinlikle sürpriz olmaz ancak çok zorlu bir mücadele gerektirecektir" diye konuştu.

Dörtlü Final’deki ilk maçlarını ev sahibi Real Madrid’le yapacaklarını belirten Sırp oyuncu, "Real Madrid için şu an Avrupa’nın en iyi takımı diyebiliriz ama biz onlara saygı duyarak kazanmak amacıyla sahaya çıkacağız. Rakibimiz her ne kadar güçlü olsa da biz de kendi gücümüzün farkındayız" değerlendirmesinde bulundu.

"Başarılı olamayacağımız algısı var"

Nemanja Bjelica, Real Madrid, Olympiakos ve CSKA Moskova ile birlikte yer alacakları Dörtlü Final’de kendilerinin en zayıf halka olarak gösterilmeye çalışıldığını ancak bunun gerçekleri yansıtmadığını dile getirdi.

"Fenerbahçe Ülker’in Dörtlü Final’de başarılı olamayacağı yönünde bir algı var" ifadelerini kullanan sarı-lacivertli oyuncu, "Bizden korksunlar demek istemiyorum ama bize saygı duysunlar. Takım olarak kesinlikle şampiyon olabilecek güçteyiz" şeklinde konuştu.

"Dörtlü Final’e kalmamız dahi büyük bir başarı"

Bjelica, oldukça zorlu geçen bir sezonun ardından THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde yer almalarının önemli olduğunu aktardı.

"Dörtlü Final’e kalmamız dahi gerçekten çok büyük bir başarı" şeklinde görüş belirten Bjelica, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dörtlü Final’de olmak, takımımız, taraftarlarımız ve ülke için önemli bir başarı. Türkiye Basketol Ligi, şu anda Avrupa’nın en iyi liglerinden bir tanesi. Dörtlü Final’e kalarak bunu da kanıtlamış olduk. Şimdi elde ettiğimiz büyük bir başarı olduğunu kabul edelim ama henüz bitmedi. Önümüzde Dörtlü Final’de yapacağımız iki maçımız daha var. Bu iki karşılaşmanın ardından şampiyon olabildiğimizde, bir şey başardığımızı söyleyebiliriz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ