MENÜ

Roger Federer: Çok mutluyum

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde Uruguaylı Pablo Cuevas'ı 2-0 yenerek şampiyon olan dünya 2 numarası ünlü İsviçreli tenisçi Roger Federer, zorlu bir haftanın ardından şampiyonluğa ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Roger Federer: Çok mutluyum

Federer, final maçının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, İstanbul’da zorlu 4 maç oynadığını belirterek, "Bu turnuvanın ilk şampiyonu olduğum için çok gururluyum" dedi.
Türkiye’de hem kortta, hem de kort dışında çok özel bir hafta geçirdiğini vurgulayan İsviçreli tenisçi, şunları kaydetti:

"Şehri dolaştım, çok iyi insanlar tanıdım. Turnuvada seyirci desteği vardı. Herhangi bir tenis oyuncusu için katıldığı turnuvayı kazanmak olabilecek en güzel his. Zor bir haftanın sonunda şampiyon olmak çok mutluluk verici. Yarın İsviçre’ye evime gidip, ailemi görmek istiyorum. Sonra da Madrid’deki turnuvaya hazırlanmaya başlayacağım. Çarşamba öğleden sonra Madrid’deki maçıma hazırlanacağım."
Federer, çok çılgın ve çok heyecanlı bir hafta olduğunu belirterek, "Atmosfer süperdi. Zorlu bir haftanın sonunda böyle bir ’tie break’ ile kazanmak çok tatmin edici oldu. Setleri 6-3 ve 6-3 kazansaydım aynı şekilde zevk almazdım. Cuevas ’tie break’te çok iyi oynadı. Sonunda kazandığım için memnunum" ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine, Fransa Açık’a (Roland Garros) yorgun gitmemenin önemli olduğunu dile getiren Federer, "Çünkü orada 5 setlik maçlar yapılıyor. Belki 7 maç oynayıp, hepsini 5 set üzerinden oynamam gerekebilir. İlk hedefim Madrid’deki ilk maçım. Madrid’deki turnuvanın neticesine ve süresine göre Roma’daki turnuvaya katılıp katılmayacağımı değerlendireceğim. Türkiye’de kupa almak bana güven kazandırdı. Önümüzdeki bir kaç haftayı düşünmek yerine, şu anın tadını çıkarmak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yorgun olmasının finalde oyununu etkilemediğini aktaran ünlü tenisçi, "Maç bitiyor gidiyorsunuz, masaj yaptırıyorsunuz, imza dağıtıyorsunuz, basın toplantısına katılıyorsunuz. Arka arkaya her gün her gün bu süreç kolay değil ama kazandığınızda her şeye değiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Cuevas: "Federer ile oynamak kolay değil"

Roger Federer’e yenilerek ikinci olan Uruguaylı Pablo Cuevas ise kendisi için iyi bir deneyim olduğunu söyledi.

Cuevas, dün kortta kendini daha iyi hissettiğini vurgulayarak, "Tabi ki Federer ile oynamak kolay değil. Hem oyunda zorlanıyorsunuz hem konsantrasyonu kaybetmemeye çalışıyorsunuz. Benim için çok iyi bir deneyim oldu. Gelecek için bana çok yardımcı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

AA

Fotoğraf: Süleyman Kara

Haberin Devamı
YORUM YAZ