MENÜ

Burası Trabzon...

İç sahada en çok puan toplayan ikinci takım olan Trabzonspor, rakiplerine Avni Aker'de korku salıyor. Bu sezon sadece 1 kez evinde mağlup olan Karadeniz ekibi, taraftarı önünde Beşiktaş'ı devirip, zirvenin kaderini tekrar değiştirmek istiyor.

Burası Trabzon...

Avni Aker’de en başarılı sezonlarından birini geçiren Trabzonspor evinde oynadığı 14 lig maçında 10 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Bordo-Mavililer, tek mağlubiyetini ligin ilk yarısında Eskişehirspor karşısında 4-1’lik skorla aldı. Bursaspor ile birlikte sahasında en fazla gol atan takım unvanına sahip olan Trabzonspor, Avni Aker’de rakip filelere 34 gol gönderdi. 33 puan toplayan Trabzonspor, Fenerbahçe’nin ardından iç sahada en çok puan toplayan ikinci takım olarak dikkat çekiyor. Bu sezon dış sahaya oranla evinde çok farklı bir kimliğe bürünen ve rakiplerine korku saçan Karadeniz temsilcisi, sahasında Beşiktaş’ı da evine boş göndermenin planlarını yapıyor. Trabzonspor, Fenerbahçe ile 0-0, Galatasaray’ı da 2-1 mağlup ederek zirvenin kaderini değiştirmişti.

Rekor geliyor rekor!

Trabzonspor, İstanbul’daki 3 büyüklere karşı bu sezon tek yenilgisini Beşiktaş’a karşı 3-0’lık skorla yaşamıştı. Konya Arena’da oynanana karşılaşmada rakibine boyun eğen Ersun Yanal ve ekibi şimdi bu
skorun rövanşını almak için sahaya çıkacak. Trabzonspor, ligde Avni Aker’de oynadığı son 6 maçı da kazandı. En son 15. haftada (29 Aralık 2014) Eskişehirspor’a 4-1 mağlup olan Bordo-Mavililer, ardından çıktığı 6 lig karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş’ı yenerse; 125 gündür ligde sahasında oynadığı maçları kazanan Trabzonspor en son 1995-1996 sezonunda Şenol Güneş ile yakaladığı 7 maçlık seriyi egale etmiş olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ