MENÜ

Serie A'da Juventus şampiyon

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde Juventus, 34. haftada Sampdoria'yı deplasmanda 1-0 yenerek, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Serie A'da Juventus şampiyon

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) Juventus, 34. haftada Sampdoria’yı deplasmanda 1-0 yenerek, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Serie A’da en çok şampiyonluk kazanan takım olan Juventus, unvanını bir kez daha pekiştirdi.

Siyah-beyazlı takım, ligin 34. haftasında Cenova deplasmanında çıktığı Sampdoria karşılaşmasını, 32. dakikada Şilili yıldızı Arturo Vidal’ın attığı golle 1-0 kazanarak, bitime 4 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğu garantiledi. Sampdoria’yı yenerek 3 puan alan Juventus, puanını 79’a yükseltirken, 62 puanlı en yakın takipçisi Lazio ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 17’ye çıkardı ve ipi göğüsledi.

Sampdoria maçında son düdüğün çalınmasının ardından siyah-beyazlı takım saha içerisinde büyük mutluluk yaşadı.

Bu şampiyonlukla Juventus, üst üste 4. Serie A şampiyonluğunu kazanırken, toplamda 31. kez mutlu sona ulaştı. Şampiyonluk sayısı 31’e çıkan Juventus’u, 18’er şampiyonlukla Inter ve Milan takip ediyor. Öte yandan bu zaferle, teknik direktör Massimiliano Allegri de kariyerindeki ikinci Serie A şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Deneyimli teknik adam, daha önce 2010-2011 sezonunda Milan ile mutlu sona ulaşmıştı. Allegri, Juventus ile olduğu gibi Milan’ı da çalıştırdığı ilk sezon da Serie A şampiyonu yapmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ