MENÜ

Karabükspor-Çaykur Rizespor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'de ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren bir maç futbolseveleri bekliyor. Karabükspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geliyor.

Karabükspor-Çaykur Rizespor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'de kader maçı olarak adlandırılan Karabükspor ile Çaykur Rizespor karşılaşması alt sıralar açısından büyük önem taşıyor.

Karabükspor
Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Puan farkının 4’e inmemesi için Rizespor karşımızda duvar olacaktır. Ama biz bu duvarı aşarız” diye konuştu.

Düşme potasından çıkmak için mücadele eden Kardemir Karabükspor, sahasında Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde tamamlayarak kampa girdi. Antrenmandan önce açıklamalarda bulunan Yılmaz Vural, Rizespor’u yendikleri takdirde aralarındaki puan farkının 4’e ineceğini hatırlattı. Rakiplerinin de 7 puan farkı korumak isteyeceğini vurgulayan Yılmaz Vural, “Kaybetmedikleri takdirde kalan son 5 maçlarını daha rahat oynayacaklar. Bu yüzden açık bir futbol oynayacaklarını düşünmüyorum. Çünkü oyun tarzı olarak da böyle bir takım. Karşımızda bir duvar olacak. Dolayısıyla bunu çözmek çok kolay değil. Ama biz bu duvarı aşarız” dedi.

1 Mayıs’ı unutmadı

Yılmaz Vural, antrenmanın bitiminde işçi baretini taktı. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayan Vural, “Bizler de onlar gibi emekçiyiz. Bizim sınıfımızın oyunudur futbol. Dolayısıyla onları temsil ediyoruz. Takımımız Karabük, Demir Çelik Fabrikaları himayesinde. İşçilerin bize katkısı çok büyük. Türkiye’nin tek işçi, emekçi takımı diyebilirim. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Karabük’te son dakika

Karabükspor’da Çaykur Rizespor maçında çok önemli 4 futbolcu takımını yalnız bırakacak. Kaleci Waterman ve Erdem cezaları nedeniyle mücadele edemeyecek. Emre ve Traore ise sakatlıkları yüzünden oynayamayacak. Emre ile Traore dünkü idmana katılmayarak forma giyemeyeceği kesinleşti.

'Bu durum bize yakışmıyor'

Karabükspor maçı öncesi futbolcularıyla toplantı yapan teknik direktör Hikmet Karaman, “Bu durum bize yakışmıyor. Düşme hattından 7 puan uzakta olabiliriz ama işimiz garanti değil” dedi.

Telafisi olmayan haftalar öncesi Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, tesislerde olağanüstü hal ilan etmişti. Hafta içi yapılan idmanlarda Karabükspor’un Beşiktaş karşısındaki maç kasetlerini izleyen ve buradan edindiği izlenimleri hem teknik ekibi hem de öğrencileriyle paylaşan Karaman, onları sert sözlerle de uyardı.

Dünkü antrenmandan önce takımla toplantı yapan başarılı teknik adam, “3 maçtır kaybediyoruz. İyi oynadığımızı söyleyemem. Buradan çıkartacağımız puanlar bizi şimdi daha çok rahatlatacaktı. Hepimiz aklımızı başımıza alalım. Artık daha dikkatlı olup, doğru kararlar vermeye çalışalım” dedi.

‘Bilinçli olalım’

Taraftarın beklentilerini suya düşürmemeleri gerektiğini de futbolcularına aktaran Karaman, “Düşme potasından 7 puan uzaktayız. Ama hâlâ işimiz garanti değil. Bunun bilinciyle sahaya çıkalım. Yönetimi ve taraftarı üzmeye hakkımız yok” dedi.

Rize’de son dakika


Çaykur Rizespor’da zorlu karşılaşma öncesi sakat veya cezalı futbolcunun bulunmaması teknik direktör Hikmet Karaman’ın elini güçlendiren en önemli faktör. İdeal kadroyla sahaya çıkacak olan deneyimli çalıştırıcının, hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürmesi, kilit oyuncu olarak ise Obraniak’a görev vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

KARABÜKSPOR: Abddülaaziz, Bertul, Murat, Yiğit, Tanju, Ahmet İlhan, Musa, Hakan, Furkan, Viola, Fatih
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Orhan, Viera, Oboabonna, Eren, Kıvanç, Sylvestre, Obraniak, Sercan, Deniz, Kweuke
STAT:Dr. N. Şeyhoğlu
SAAT:19.00
HAKEM: Fırat Aydınus
YAYIN: Lig TV 2

MİNİ YORUM (Tunç Kayacı)

Avantaj Karabükspor’da

Düşmenin ve kalmanın nasıl olduğunu çok iyi bilen iki teknik adamın takımları kozlarını paylaşacak. Yılmaz Vural’ın Elazığspor’u 2 sezon önce ligde nasıl tuttuğu hâlâ hafızalarda. Öte yandan Hikmet Karaman’ın geçen sezon Erciyesspor’u mucizevi bir performansla ligde bırakması da büyük bir başarı öyküsü.

Şimdi bu iki kulüp, can simidi gibi bu iki teknik adamın ‘bizi ligde bıraksın’ diye gözlerinin içine bakıyor. Son dönemdeki takım performansları, ev sahibi yani taraftar avantajıyla Karabükspor’u, Rizespor karşısında bir adım önde gösteriyor. Ancak unutmayalım ki Rizespor içeriden ziyade dışarıda daha başarılı bir ekip. Bu maçta taktikten çok sinirlerine hakim olmak önemli. Kısaca çok çok zor bir 90 dakika, oynayana da izleyene de Allah yardım etsin.

Haberin Devamı
YORUM YAZ