MENÜ

Karabükspor 2-0 Çaykur Rizespor

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta maçında Kardemir Karabükspor, evinde Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek 6 puan değerinde bir galibiyet aldı.

Karabükspor 2-0 Çaykur Rizespor

Ateş hattında gülen Karabük oldu. Kırmızı-Mavililer öyle inanmıştı ki, Rize’ye göz açtırmadı, yüzde 74’e yüzde 26’lık topla oynama yüzdesiyle bunalttı. Ahmet İlhan ve Erkan Kaş golleri attı, iki takım arasında 4 puan fark kaldı. Rize ise üst üste 4 kez yenildi.

Karabük’te ölüm-kalım maçına çıkmıştı ev sahibiekip. Beşiktaş’a karşı iyi futbol oynayan ve bir puanı son saniyede kaybeden Yılmaz Vural’ın Karabükspor’unun motivasyonu yüksekti. İlk 30 dakika Karabükspor’un baskılı gözüktüğünü ama pozisyon bulmakta zorlandığını, rakip ceza alanına girmekte yetersiz kaldığını gördük.

Oysa Vural’ın elinde Viola, Furkan ve Hakan Özmert gibi bu işi yapabilecek isimler vardı. İlk tehlike 11. dakikada Rizespor’dan geldi, Kıvanç’ın şutu Aziz’de kaldı. 39. dakikada Karabükspor’un kullandığı serbest atışta penaltı noktasından Yiğit İncedemir’in kafa vuruşu kaleci Serkan’da kaldı. İlk yarı golsüz sona erdi: 0-0.

Rüzgar arkalarında

İkinci yarı Karabükspor mutlak gol parolasıyla başladı, başka da çaresi yoktu. Rizespor için ise 7 puanlık farkı korumak için beraberlik yeterliydi. Karabükspor aradığı golü 63. dakikada buldu. Orta alandan Erkan ile verkaça giren Furkan’ın yerden ortasına Ahmet İlhan gelişine vurdu: 1-0. 78’de Kweuke’nin düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Obraniak dışarı attı. 86’da, ikinci yarıda oyunu girip maça damgasını vuran Erkan Kaş, Fatih’in pasını gole çevirip 3 puanı takımı adına perçinledi. Karabükspor takım olarak rüzgarı arkasına almış. Bakalım Yılmaz Vural, Elazığ’da yaptığını Karabük’te yapabilcek mi!

90+ Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ