MENÜ

Galatasaray Odeabank 70 - 48 Abdullah Gül Üniversitesi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off finalinin ilk maçında Galatasaray Odeabank, Abdullah Gül Üniversitesi'ni 22 sayı farkla, 70-48 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

Galatasaray Odeabank 70 - 48 Abdullah Gül Üniversitesi

Galatasaray Odeabank’ın hücumlardan boş döndüğü ilk dakikalarda hücumda etkili olan Abdullah Gül Üniversitesi, Mazic’in basketiyle 6. dakikada 13-5’lik üstünlük yakaladı ve ilk çeyreği de 17-13 üstün tamamladı.

Sarı-kırmızılı takım, 12 sayı üreten Nevriye’nin gayretleriyle 19. dakikada farkı 2 sayıya (25-23) indirdi. Oyun kurucu Whalen takımını önde tutmayı başardı ve Abdullah Gül Üniversitesi, ilk yarı sonunda rakibine 28-25 üstünlük sağladı.

Nevriye Yılmaz, ikinci yarıya da skorer bir oyunla başladı ve 23. dakikada takımını 31-30 öne geçirdi. Sarı-kırmızılı takım, 27. dakikada Martinez’in 3 sayılık basketiyle farkı 6 sayıya (45-39) çıkarıp, 3. periyodu da 44-40 önde geçti.
İkinci yarıdaki top kayıplarıyla rakibine üstünlük fırsatı veren Abdullah Gül Üniversitesi karşısında Galatasaray Odeabank, farkı giderek açtı. Sarı-kırmızılı takım, Bone’un basketiyle karşılaşmayı 22 sayı farkla, 70-48 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmayı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 27 Mayıs’ta yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olan Lutfi Arıboğan ile sarı-kırmızılı takımın futbolcusu Semih Kaya da izledi. A Milli Kadın Basketbol Takımı’nda yer alan Galatasaray Odeabank’ın eski oyuncusu Işıl Alben de maçı izleyenler arasında yer aldı. Galatasaraylı taraftarlar, Işıl’a sevgi gösterisinde bulundu.

İki takım arasındaki serinin ikinci karşılaşması 4 Mayıs Pazartesi günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off finalinde 3 galibiyete ulaşan takım 2014-2015 sezonunun şampiyonu olacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ