MENÜ

Başakşehir 1-1 Eskişehirspor

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında İstanbul Başakşehir ile Eskişehirspor 1-1 berabere kaldı. Başakşehir'in golünü Doka, Eskişehirspor'un golünü ise Funes Mori kaydetti.

Başakşehir 1-1 Eskişehirspor

Ateş hattından uzaklaştıktan sonra, “Ligi bitirdi” denilen Eskişehirspor, geçen hafta Fenerbahçe’yi zirveden indirdi. Kırmızı-Siyahlılar, dün de Avrupa yolundaki Başakşehir’le 1-1 berabere kalıp rakibine ağır darbe indirdi.

6 puanlık maçta Erciyes’i 1-0 yenip düşme hattından süratle uzaklaşan, ardından Fenerbahçe’yi zirveden indiren Eskişehirspor, Bursa’da sezonun en farklı yenilgisini (4-1) alan Başakşehir önünde dün farktan kurtuldu: 1-1. Sezgin’i tribüne, Fenerbahçe maçının bazukacısı Emre Güral’ı yedek kulübesine gönderen Skibbe, Lawal’ın dinamizmine, Funes Mori’nin ise bitiriciliğine bel bağlamıştı. İlk yarıda neredeyse rakip kaleye gitmeyen iki takımın al gülümver gülüm mücadelesi tribünleri uyuttu.

45+2’de Serdar, falsolu ve sert vurdu. Volkan topu aynı güzellikte kurtardı. İkinci yarıda Başakşehir defansının hatasından gelen gol sonrası maçın havası da değişti. 49’da Lawal, ceza sahasına şişirdi, Yalçın’ın , Ferhat’a göndermek istediği kafa pası kısa düşünce, Mori ayağına oturan topu çivi gibi çaktı: 0-1.

Direk konuştu

Bu gol sonrası oyun hareketlendi. Başakşehir, Avrupa hedefi peşinde koştuğunu hatırlayıp rakibinin üstüne yağmaya başladı. 55’te Visca’nın şutu defanstan sekti. Doka’nın vurduğu vole ağlarlala buluştu: 1-1. 90’da Mehmet Batdal’ın kafası defansı aşıp direkten döndü. Kaleci Ali Şaşal ve direklere takılan toplar farkı önlerken, Başakşehir, Avrupa yolunda Bursa’dan sonra bir darbe de Eskişehir’den yedi.

90+ Hüseyin Sakarya

Haberin Devamı
YORUM YAZ