MENÜ

Yılmaz Vural: Karşımızda bir duvar olacak

Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, zorlu Çaykur Rizespor maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Vural: Karşımızda bir duvar olacak

Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını tamamlayan Kardemir Karabükspor’da teknik direktör Yılmaz Vural, yarınki müsabakada rakiplerinin açık futbolu tercih etmeyeceğini savunarak, kırmızı-mavili taraftarlardan sabırlı olmalarını ve maç boyunca takıma destek vermelerini istedi.

Çamlık Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman sonrası gazetecilere açıklama yapan Vural, iki takım açısından önemli bir maça çıkacaklarını söyledi.

Müsabakayı kazanmak istediklerini anlatan Vural, "Çaykur Rizespor’u yendiğimiz takdirde aramızdaki puan farkı 4’e inecek. Rakibimiz kaybetmediği takdirde kalan son 5 maçını daha rahat oynayacak. Bu yüzden açık bir futbol oynayacaklarını düşünmüyorum. Çünkü oyun tarzı olarak da böyle bir takım. Karşımızda bir duvar olacak. Dolayısıyla bunu çözmek çok kolay değil. ’Gel üstüme’ diyen bir takıma karşı da kontra atakta çok dikkatli olunması gerektiğini artık uçan kuşlar dahi biliyor" diye konuştu.

Vural, iki takımın da maçın öneminin farkında olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Sahada kim düşündüklerini daha iyi uygulayabiliyorsa, biraz da futbol şansı yanındaysa maçı kazanıyor. Taraftarlardan takıma destek vermelerini istiyorum. Kazanmamız durumunda bize çok şey getirecek bir maç yapacağız. Taraftarlarımız oyunun hiçbir bölümünde rakip seyirci gibi olmasınlar. İşler iyi gitmediğinde rakip takıma moral verecek şekilde davranılıyor. O yüzden de takımımız çok hırpalanıyor. Taktik olarak kapanan bir takımı çözmek çok kolay değil. Temposu düşük bir maç olur ancak golü bulursanız tempo yükselir."

Vural, 1 Mayıs’ı kutladı

Çaykur Rizespor maçına yönelik değerlendirmelerinin ardından başına baret takan Vural, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Kendilerinin de emekçi olduğunu vurgulayan Vural, "Futbolla ilgilenen kesim olarak hepimiz işçi çocuklarıyız. Bizim sınıfımızın oyunudur futbol. Dolayısıyla onları temsil ediyoruz. Takımımız, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları himayesinde. İşçilerin bize katkısı çok büyük. Türkiye’nin tek işçi ve emekçi takımıyız diyebilirim. Hepimizin bayramı kutlu olsun" ifadesini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ