MENÜ

Roger Federer'den Cem İlkel'e övgü

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nda İspanyol Daniel Gimeno Traver'i 2-1 yenerek yarı finale yükselen Roger Federer, "İyi günümde olmasam da çok kötü bir günümde değildim" dedi.

Roger Federer'den Cem İlkel'e övgü

Garanti Koza Arena’da oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Federer, rakibi Traver’in toprak kortta iyi mücadele eden bir tenisçi olduğunu belirterek, "İyi oynamadığınızda sizi zorlayacak bir rakip. Maçın üç sette bitmesi, gerek güvenim gerekse de fizik kondisyonumla ilgili bana birçok bilgi verdi. Maçın sonu kolay gözükebilir ancak çok kolay olmadı. Bu maç güvenimi yerine getirdi" diye konuştu.

Saha ve hava şartlarının son derece güzel olduğunu dile getiren İsviçreli tenisçi, "Güzel bir güneş vardı. Ne çok sıcak ne de çok soğuktu. Oynamak için şartlar çok elverişliydi. Şikayet edecek bir şey yoktu ancak iyi hava iyi oyunu getirmiyor. Keşke öyle olsa ama o kadar basit değil. Traver de çok güzel bir maç oynadı" ifadelerini kullandı.

"Servis karşılama konusunda mutlu değilim"

Federer, İspanyol rakibi karşısında kullandığı servislerden memnun kaldığını kaydederek, "Servis karşılama konusunda ise mutlu değilim. Daha iyi karşıladığım zamanlar oldu. Servisten sonra rallinin uzamasıyla birlikte daha iyi oynayabiliyorum" şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın süresinin uzamasıyla oyun seviyesinin düştüğünü anlatan Federer, şunları söyledi:

"Şu an farkına vardım ki bir sonraki maçta değiştirmem gereken bazı noktalar var. Bu maç, geleceğe yönelik bana birçok bilgi verdi. Çok iyi günümde olmasam da çok kötü bir günümde de değildim. Kötü bir maç sonrası hemen negatif bakmamak gerekiyor. Artık yarınki maçı düşünüyorum. Tamamıyla buna odaklandım."

Yarı finaldeki rakibi Diego Schwartzman’la ilgili değerlendirmelerde de bulunan Federer, "Schwartzman’la daha önce oynadım. Bu maçlar bana önümüzdeki maç için yardımcı olacak. Bugün çok özel bir maç oynadı. İlk seti 6-0 kaybedip, ikinci sette 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı döndürdü. Etkileyici bir maç oynadı. Daha önce oynadığım için neler yapabileceğini biliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Agresif kalmaya çalışmam gerekiyor"

Berabere devam eden maçlarda cesaretli oynamanın zor olduğunu anlatan Federer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Schwartzman, tenisi çok yönlü birisi. Çabuk bir oyuncu. Kortta çok arkada oynamaktansa önde oynamayı tercih etmeliyim. İstatistikler çok problem ettiğim bir şey değil. Önemli olan rakibe sürekli baskı uygulamak. Bugünkü maçta agresif mücadele ettiğim bölümlerde iyi oynadım. Pasif ve çekingen oynadığım dönemlerde daha zorlandım. Onun için agresif kalmaya çalışmam gerekiyor."
Federer, bu sabah antrenman yaptığı milli tenisçi Cem İlkel’le ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, "Türk oyuncularla oynamak ve onların yeteneklerini görmek çok güzel. Bugüne kadar sadece Marsel İlhan’ı tanıyordum. İki sene önce bir çalışmamız olmuştu. Bugün oynadığım Cem, topa güzel vuruyor ancak çok çalışması, fiziksel durumunu geliştirmesi gerekiyor" yorumunda bulundu.

Seyahat etmeyi çok sevdiğini de vurgulayan Federer, "Dün burada kendimi turist gibi hissettim. Daha yaşım genç ve göreceğim birçok yer var. Belki tenise devam etmemin sebeplerinden bir tanesi de budur" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ