MENÜ

Federer yarı finalde

Dünya iki numarası Federer, İspanyol tenisçi Traver'i 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. İsviçreli tenisçi, yarın yarı finalde Arjantinli Schwartzman ile karşılaşacak.

Federer yarı finalde

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası’nda dünya iki numarası İsviçreli tenisçi Roger Federer, İspanyol Daniel Gimeno Traver’i 2-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Garanti Koza Arena’da oynanan ana tablo çeyrek final maçına servis oyununu kazanarak başlayan ve ikinci oyunda rakibinin servisini kıran Federer, sette 2-0 öne geçti. Bir sonraki oyunda İsviçreli tenisçinin servisini kıran ve kendi oyununu alan Traver, durumu 2-2’ye getirdi. Setin kalan bölümünde her iki tenisçi de attıkları servis oyunlarını kazanırken, ilk setin galibini "tie break" belirledi. "Tie break"te rakibine 7-3 üstünlük sağlayan Federer, 50 dakika süren seti 7-6 kazanarak maçta 1-0 öne geçti. Bir saat 2 dakika süren karşılaşmanın ikinci seti de büyük bir çekişmeye sahne oldu. Dördüncü oyunda Federer’in servisini kıran Traver, 4-1 öne geçtiği setin dokuzuncu oyununda İsviçreli tenisçisinin servisini kırmasına engel olamadı.

Tenisseverlerin heyecanla takip ettiği maçta ikinci set de "tie break"e gitti. "Tie break"te rakibine 7-5’lik üstünlük sağlayarak seti 7-6 kazanan İspanyol tenisçi, maç da durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sete servis oyununu kazanarak başlayan Federer, sekizinci oyunda rakibinin servisini kırdı. Servis attığı dokuzuncu oyunu da kazanan Federer, seti 6-3, maçı da 2-1 kazanarak turnuvada yarı finale yükseldi. Turnuvanın bir numaralı seri başı Federer, yarı finalde yarın sekiz numaralı seri başı Arjantinli Diego Schwartzman’la finale kalabilmek için mücadele edecek.

Tribünlerin büyük bir bölümü doldu

Dünya iki numarası Federer’in, Traver ile yaptığı ve 2 saat 27 dakika süren mücadeleye tenisseverler büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin büyük bölümünü dolduran tenisseverlerin sevgi gösterisinde bulunduğu Federer, maçtan sonra topları tribünlere atıp, çocuklara imza dağıttı. Bu arada Federer-Traver maçı öncesi geçen ay FED Kupası Kalp Ödülü’nü kazanan milli tenisçi Çağla Büyükakçay’a, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal tarafından plaket verildi. Büyükakçay ayrıca, maçın yazı tura atışını da yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ