MENÜ

Samsunspor 0-2 Osmanlıspor

Haftanın merakla beklenen maçında Samsunspor, Osmanlı'yı ağırladı. Başkent ekibi, Mehmet Yıldız ve Tisdell'in golleriyle kazandı, Süper Lig yolunda dev bir adım attı. Karadeniz temsilcisi Play-Off potasında kaldı ama farkı açma şansını tepti.

Samsunspor 0-2 Osmanlıspor

Federasyonun uygulamaya koyduğu puan silme cezasıyla sarsılan Samsunspor, Manisa maçında verdiği birlik mesajıyla ve elde ettiği kritik galibiyetle Osmanlı’ya karşı favori olmuştu. Ancak Karadeniz’de kazanan tecrübe oldu.

İlk 2’yi kovalayan Osmanlıspor, 80’den sonra bulduğu iki golle haftanın en kritik maçından zaferle ayrıldı. Geçen sezon yapılan yanlışı unutmayan Samsunspor Yönetimi’nin 401 TL’ye çıkardığı deplasman biletleri ve demeç savaşları maçın heyecan dozunu yükseltmişti.

Tribünler doldu

Hafta içi olmasına rağmen bırakın PTT 1. Lig’i, 3 büyüklerin ortalamasını bile zorlayan Samsun taraftarının coşkusu da iyi futbol için gereken ortamı tamamlamıştı. Ama oyun olarak izleyenlerin tatmin olduğu söylenemez.

Kerem ve Ragıp’la orta alanı eline alan Osmanlı, Mustafa ve Mbilla’nın bağlantısını kesince Samsun üretkenlikten uzak kaldı. Erhan hoca da, Osmanlı’nın maestrosu Muhammet’i, Taha ile kilitleyince ortaya kısır bir maç çıktı. 17’de Tisdell, 45’te Mustafa Sevgi’nin karşılıklı ataklarıyla bitti koca ilk yarı.

Islıklar asisti getirdi

46’da maç boyunca ıslıklanan Umar boş kaleyi kaçırdı. Samsun’un daha istekli göründüğü ikinci 45’te oyunu elinde tutmasını bilen Osmanlı, 80’de kilidi açtı. Umar’ı ıslıklamaktan takımını desteklemeyi unutan Samsun taraftarı, Nijeryalı’nın asisti, Mehmet Yıldız’ın dokunuşuyla yıkıldı. 3 dakika sonra Soner’in hatasını affetmeyen Tisdell, maçı kopardı: 0-2.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ