MENÜ

Sivasspor'da tek düşünce: Kupa

Yarı final ilk maçında perşembe günü Galatasaray'la karşılaşacak olan Sivasspor'da Sergen Yalçın oyuncularını bu sözlerle zorlu randevuya hazırlıyor. Genç hoca, takımına, “Bunun aksi bir ihtimali aklınıza bile getirmeyin” diyor, istatistikler de ibreyi Sivas'tan yana gösteriyor.

Sivasspor'da tek düşünce: Kupa

Sivasspor’da kupa alarmı... Sergen Yalçın’ın takımın başına gelişiyle uzun süre yer aldığı tehlikeli bölgeden uzaklaşmayı başaran Yiğidolar, kupada ise yarı finale yükselerek taraftarına büyük sevinç yaşattı. Ancak Sergen Yalçın, daha fazlasını istiyor. İlk sezonunda Kırmızı- Beyazlılar’ın başında Avrupa’ya gitmek isteyen Yalçın, takımını yalnızca galibiyet parolasıyla hazırlıyor.

Özel toplantılar

Yarı final ilk maçında perşembe günü İstanbul’da Galatasaray’a karşı çok kritik bir sınav verecek olan Yiğidolar’ın hocası evine avantajlı bir skorla dönmenin planlarını yapıyor. Bu kapsamda oyuncularına rakibin eksik yönlerini ezberleten genç hoca, özel olarak yaptığı motivasyon toplantılarıyla da takımını zafere inandırıyor. “Kupayı Sivas alacak. Bundan başka bir ihtimali düşünmeyin” diyerek futbolcularına moral veren Yalçın, sık sık maçın önemini anlatıyor.

Galatasaray’ın kâbusu

Rakamlar da Sivas’ı heveslendiriyor. Kırmızı-Beyazlılar, daha önce Galatasaray’la Ziraat Türkiye Kupası finallerinde iki kez eşleşti. 2008- 2009’da Çeyrek Final’de Sarı-Kırmızılı takımı 1-1 biten iki maçın ardından penaltılarla kupanın dışına iten Sivas, 2011-2012’de de 4. turda Aslan’ı devre dışı bırakmayı başarmıştı.

Tarihe geçebilir


Sergen Yalçın, Galatasaray’ı elemesi halinde Sivasspor tarihinde bir ilki başaracak. Zira Yiğidolar, daha önce yarı finali geçmeyi başaramamıştı. 2008- 2009’da Fenerbahçe’ye 3-1 ve 1-1’lik maçlarla yarı finalde elenen Sivasspor, 2012-2013’te ise Trabzon’u ilk maçta 2-1 yenmiş, ancak ikinci karşılaşmadan 6-0’lık yenilgiyle ayrılmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ