MENÜ

Osmanlıspor'dan sert tepki

Samsunspor'un bilet fiyatı oyunlarıyla kendini şirin göstererek, alınan 3 puan silme cezasının unutturmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, yaşanabilecek üzücü olayların tek sorumlusunun Samsunspor Başkanı Erkut Tutu ve yönetim kurulu olduğu belirtildi.

Osmanlıspor'dan sert tepki

Samsunspor, geçen sezon PTT 1. Lig Play-Off rövanş maçında Ankaraspor’un Samsunspor seyircisi için ayrılan tribün fiyatlarını 400 TL olarak belirlemesini unutmadı. Samsunspor Yönetimi, bu sezon isim değişikliğine giden Osmanlıspor’u konuk edeceği maç öncesi bilet fiyatını 401 lira olarak belirledi. Osmanlıspor Yönetim Kurulu, Samsunspor yönetiminin PTT 1. Lig’de bu hafta oynanacak maça yönelik aldığı 401 liralık bilet kararıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

'Geçen sene de bilinçli yapılmıştı'

2013-2014 sezonunda 23 Mart 2014 tarihinde oynanan Ankaraspor-Samsunspor müsabakasının bilet fiyatları Samsunspor taraftarları için 0.75 TL olarak belirlendiği hatırlatılan açıklamada, misafir takıma TFF talimatlarına istinaden stadyumun yüzde 5’lik kapasitesi olan 980 kişilik yer ayrıldığı belirtildi. Buna rağmen dönemin Samsunspor Yönetimi'nin taraftarını bu konuda bilinçli olarak yanlış yönlendirdiğine dikkat çekilen açıklamada, binlerce Samsunspor sevdalısının Ankara’ya gitmesi yönünde teşvik edildiği kaydedildi.



'Biz de yüksek fiyat ödemiştik'

Bu durumun stadyumda izdiham çıkmasına neden olduğuna işaret edilen açıklamada, izdiham sonucu stadyumun turnikeleri ve kapılarının kırıldığı, 5 bin dolayında Samsunspor taraftarının stadyuma yasal olmayan yollarla girişinin gerçekleştirildiği vurgulandı. Açıklamada, bununla beraber stadyumun koltukları, lavaboları, pisuarları ve büfelerinin kırılıp döküldüğü ve büyük bir maddi zarar meydana geldiğini hatırlatıldı. Açıklamaya göre, yaşanan olayın ardından 13 Mayıs 2014 tarihinde oynanan Ankaraspor-Samsunspor Play-Off rövanş mücadelesinin bilet fiyatlarının maddi zararlar da göz önüne alınarak misafir seyirci için 400 TL ve Ankaraspor taraftarları için de 425 tl olarak belirlendi. Bilet fiyatları TFF talimatları gereği Ankarapor taraftarı için de yüksek tutulmak zorunda kalındı.

'Samsunspor Yönetimi futbola çok uzak'

Osmanlıspor Yönetimi, bütün bu yaşananları geride bırakmak amacıyla Osmanlıspor yönetiminin bu sezon 13 Aralık 2014 tarihinde oynanan Osmanlıspor-Samsunspor müsabakasının bilet fiyatlarını misafir takım için 25 TL ve Osmanlıspor taraftarları için de 27.5 olarak belirlediğini ve uyguladığını hatırlattı. Açıklamada, "Buna rağmen 30 Mart 2015 tarihinde Samsun’da oynayacağımız müsabakanın bilet fiyatlarını Samsunspor Yönetim Kurulu kamuoyunun malumu olduğu üzere kendi seyircileri için seyir kalitesi yüksek tribünlerde 7.5, 15 ve 20 TL olarak açıklarken, seyir kalitesi düşük kale arkası tribünleri 310 TL ve kulübümüz taraftarları için ayrılan tribünler için ise bu fiyatı 401 TL olarak belirlemiştir. Açıklanan bu rakamlar Samsunspor yönetiminin son aylarda da sıklıkla gördüğümüz üzere futbol yönetimine ne kadar uzak olduğunu bir kez daha tüm kamuoyuna göstermiştir" denildi.

'Kamuoyuna doğru dürüst bilgi verin'


Açıklanan bilet fiyatlarının seyir kalitesiyle doğru orantılı olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Samsunspor Yönetim Kurulu’nun önceki bilet fiyatı ve kombine uygulamasına yansırken, şimdi tam tersi bir uygulamaya gidilmiştir. Elbette ki, kulübüne 3 puan tenzili cezası aldıranların, futbolcularının sözleşmelerini feshetme şartlarını bilmeyenlerin ve kendi kulüplerini milyonlarca lira zarara uğratanların bilet fiyatlandırma konusunda buna dikkat etmemesi veya dikkat etmek istememesi tarafımızca doğal karşılanmaktadır. Bu konuyla ilgili son kararı TFF yönetimi verecektir ancak görünen odur ki, Samsunspor yönetimi kendi beceriksizliklerinin bir sonucu olarak Samsun şehrine kaybettirdikleri 3 puanı, bilet fiyatı oyunları ile kendilerini şirin göstererek unutturma çabası içine girmişlerdir."

'Ayak oyunlarından kaçınılmalıdır'

"FIFA’nın 3 puan silme cezasını önceki yönetime mal ederek işin içinden sıyrılma çabası gösteren mevcut Samsunspor Yönetimi, yine önceki yönetim döneminde yaşanan ve konunun iç yüzünü bilmedikleri bir olayın üstünü kaşıyarak kendi ayıplarını örtme gayreti içine girmişlerdir. FIFA’nın verdiği 3 puan silme cezasını CAS yargılama süreci yalanları ile kendi taraftarını aldatma yolunu seçen bir yönetimin bu tarz ayak oyunları içerisinde olması kadar doğal bir durumun olmadığını düşünmekteyiz. Samsunspor yönetimine tavsiyemiz günlük popülist icraatlar yerine Samsunspor’un geleceğini yakından ilgilendiren FIFA davalarıyla ilgili kendi kamuoyuna doğru ve dürüst bilgiler vermesidir. FIFA’nın verdiği 3 puan silme cezasından sonra yine FIFA tarafından Samsunspor için bir küme düşürülme cezasının gelip gelmeyeceği belgeler ile Samsun şehrine hiçbir şey gizlenmeden açıkça anlatılmalıdır"

'Gerilimi tırmandırıyorlar'


Sporda şiddet ve gerilimin düşürülmesine yönelik devlet büyüklerinin ve TFF’nin söylemlerinin aksine Samsunspor yönetiminin gerilimi tırmandırdığına işaret edilen açıklamada, "Osmanlıspor Futbol Kulübü olarak tek dileğimiz, Samsun SK Yönetim Kurulu tarafından tırmandırılan bu gerilimin son günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü ve SAİ Kayseri Erciyes Spor Kulübü kafilelerinin başına gelen elim hadiseler gibi Osmanlıspor Futbol Kulübü kafilesi adına da üzücü bir olaya sebebiyet vermemesidir. Aksi halde bunun tek sorumlusunun Samsun SK başkanı ve yönetim kurulunun olacağını bugün itibari ile tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" denildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ