MENÜ

Göztepe ilk bombasını patlatıyor

İlk sezonunda Göztepe'ye şampiyonluk yaşatan başkan Mehmet Sepil'in, PTT 1. Lig'de de durmaya niyeti yok. Sarı-Kırmızılılar, gelecek sezonun ilk bombasını patlattı, Akhisar'da kadro dışı kalan Yunan forvet Gekas'la anlaştı.

Göztepe ilk bombasını patlatıyor

2. Lig Kırmızı Grup’ta bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Göztepe’de büyük coşku var. Şehirde kutlamalar hâlâ sürüyor. Başkan Mehmet Sepil yönetimindeki ilk sezonunda zirve ipini göğüsleyen, PTT 1. Lig’de de kalmaya çok niyeti olmayan Sarı-Kırmızılılar, gelecek sezonun planlamalarına şimdiden başladı, hatta dev bir adım attı.

FANATİK’in ulaştığı bilgiye göre Göztepe, Akhisar Belediyespor’da Roberto Carlos’un kadro dışı bıraktığı Yunan yıldız Theofanis Gekas’la her konuda anlaşmaya vardı. Her fırsatta Türkiye’de mutlu olduğunu ifade eden ve Yunanistan’a yakın olduğu için Ege civarındaki takımları tercih eden Gekas’ın bu nedenle Göztepe’den gelen teklifi düşünmeden kabul ettiği öğrenildi. 34 yaşındaki futbolcu, bu sezon forma giydiği 24 Süper Lig maçında 12 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Diyadin raporu verecek

Bu arada gelecek sezon için de yola Metin Diyadin’le devam etmek isteyen Göztepe’de yönetimin tecrübeli hocadan takımda kalacak ve gidecek isimlerle ilgili de bir rapor istediği belirtiliyor. Diyadin sezon biter bitmez listesini hazırlayacak ve iç transferde de çalışmalar hemen başlayacak.

Karşıyaka’ya zeytin dalı

Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, şampiyonluk coşkusundan çabuk sıyrılıp, ezeli rakipleri Karşıyaka’ya zeytin dalı uzattı. İki takım arasındaki rekabetin İzmir futboluna büyük katkı sağlayacağını söyleyen Papatya, “Kavgaları bir yana bırakıp, birlikte Süper Lig’e yürüyelim. İki camia da bunu hak ediyor. Dostça ama kıran kırana geçecek, heyecanı eksik olmayacak bir rekabet bizi bekliyor” dedi.

‘Bekle bizi Süper Lig’

Göztepe’de Suat Kaya’nın istifasının ardından 10’uncu haftada takımın başına geçen Metin Diyadin, daha önce futbolcu olarak şampiyonluk yaşadığı Sarı-Kırmızılı kulübe bu kez teknik direktör kimliği ile aynı mutluluğu tattırdı. 2000-2001’de Göztepe’de forma giyen Metin Diyadin, o sezon sonunda Süper Lig’e yükselen takımın kaptanlığını yapmıştı. Duygularının tarifsiz olduğunu ifade eden Metin Diyadin, “İlk sezonumuzda PTT 1. Lig’de de şampiyonluk yaşayacağız” sözlerini sarf etti.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ