MENÜ

Bursaspor-Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Ligde haftayı Eskişehir beraberliği ile kapatıp zirveyi devreden Fenerbahçe, bugün bir başka kritik maça çıkıyor. Türkiye Kupası yarı finalinde sezonun flaş ekibi Bursa'ya konuk olacak Sarı-Lacivertliler'de tek hedef, “2 cephede de varız, 2 kupayı da kaldıracağız” mesajı verip kazanmak.

Bursaspor-Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Müthiş bir mücadeleye sahne olan Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Fenerbahçe için pek parlak geçmemiş, Sarı-Lacivertliler, Eskişehirspor deplasmanından 1 puan ile dönebilmişti. Bu şoktan kurtulmak için İsmail Kartal ve öğrencilerinin çok fazla bir zamanı da yoktu. Çünkü kupa mesaisi vardı... Ve Fenerbahçe o mesainin ilk ayağını bugün Bursa’da oynayacak. Sezonun en flaş ekiplerinden biri olan Bursaspor ile deplasmanda Türkiye Kupası yarı final ilk maçına çıkacak olan Kanarya, 2 kupa hedefi paralelinde Bursa’dan iyi bir sonuçla dönmekte kararlı.

9’da 9 sözü...

Cumartesi günü oynanan Eskişehirspor maçından sonra öğrencileriyle toplantılar yapan teknik direktör İsmail Kartal, takımından 9’da 9, yani hem Süper Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda zafer sözü aldı. Samandıra’da kurmaylarıyla beraber ligde oynadıkları her 2 kupa maçının da görüntüleri üzerinde çalışan Kartal’ın sahaya süreceği 11’i büyük ölçüde belirlediği, son dakika sürprizlerini ise maç saatine sakladığı bildirildi. Hatırlanacağı gibi ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan lig maçı 1-1 bitmiş, Fenerbahçe Kadıköy’deki karşılaşmayı ise 1-0 kazanmıştı.

Holmen ve Civelli yok

Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Bursaspor’da zorlu karşılaşma öncesinde cezalı oyuncu yok ama 2 önemli eksik söz konusu. Sivasspor maçında sakatlanan Civelli, bu 90 dakikada da forma giyemeyecek. Bir başka eksik de Holmen. Fenerbahçe’den alınan oyuncu, protokol gereği ligde olduğu gibi kupada da Sarı-Lacivertliler’e karşı mücadele edemeyecek.

Fenerbahçe cezalı

Bursa Atatürk Stadı’ndaki karşılaşmada Fenerbahçe, taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek. Sarı-Lacivertliler’in cezası sebebiyle konuk takım taraftarlarına ayrılacak olan misafir tribünü boş kalacak. Bursasporlular’ın kritik yarı final ilk karşılaşmasına olan ilgisinin ise çok yüksek olduğu bildirildi.

Diego: Yüzde 100 hazırım

Fenerbahçe’de yönetimle arasındaki anlaşmazlığı hafta içinde çözen ve Başkan Aziz Yıldırım’la oturup, sorunlarını halleden Diego Ribas, gözünü formaya dikti. Son iki maçta şans bulamayan Brezilyalı yıldız, bugün Bursaspor ile Türkiye Kupası’nda oynanacak yarı final ilk maçı öncesi İsmail Kartal’dan forma bekliyor. Yüzde 100 hazır olduğunu belirten Brezilyalı futbolcu, “Eğer forma şansı bulursam, çıkıp takımımın başarısı için en iyisini ortaya koyacağım” yorumunu yaptı.

Sow çok formda

Fenerbahçe’nin son haftalardaki en formda oyuncularının başında Sow geliyor. Duraklama dönemini atlatan ve kritik golleriyle Sarı-Lacivertli ekibe hayat veren yıldızın Bursaspor deplasmanında da teknik direktör İsmail Kartal’ın en büyük kozu olacağı kesin. Ligdeki Bursaspor sınavında Webo’nun golü öncesinde savunmayı karıştırarak pozisyonu geliştiren Sow ile hocası Kartal’ın da özel bir görüşme yaptığı ve Timsahlar’ın defans zaafları üzerine bilgiler aktardığı gelen haberler arasında.

Fernandao: Bu kez olacak

Sadece Bursaspor’un değil Süper Lig’in en formda oyuncularından Fernandao, Fenerbahçe maçını iple çekiyor. Kısa süre önce Kadıköy’de oynanan lig karşılaşmasında Sarı-Lacivertli savunmayı hayli zorlamasına ve pozisyonlar bulmasına rağmen skor yapamayan Brezilyalı, bu kez Fenerbahçe ağlarını sarsmakta kararlı. Bu maça tüm takım arkadaşları gibi çok iyi motive olduğunu belirten Fernandao yakın çevresiyle şu değerlendirmeleri paylaştı: Çok önemli bir maç olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ligde de gol atmayı çok istiyordum ama olmadı. Şimdi kupada bu amacıma ulaşmak ve galibiyette rol oynamak istiyorum.

Muhtemel 11'ler

STAT: Bursa Atatürk
SAAT: 20.30
YAYIN: ATV
HAKEM: Cüneyt Çakır

BURSASPOR
Harun
Şener
Serdar
Şamil
Aziz
Belluschi
Ozan
Volkan
Josue
Bakambu
Fernandao
T.D.: Şenol Güneş

FENERBAHÇE
Mert
Gökhan
Alves
Egemen
Hasan Ali
Kuyt
M.Topal
Alper
Diego
Sow
Emenike
T.D.: İsmail Kartal

Haberin Devamı
YORUM YAZ