MENÜ

Bursaspor 1-2 Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe, Bursaspor'u 2-1 mağlup ederek rövanş maçı öncesi avantaj sağladı.

Bursaspor 1-2 Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

4. dakikada Josue sağ kanattan penaltı noktasına ortasını yaptı. O noktada topu kontrol eden Şamil Cinaz döner dönmez şutunu çekti ancak top auta çıktı.

5. dakikada sol kanatta topla buluşan Cedric Bakambu iki kişiden sıyrıldıktan sonra pasını Volkan Şen'e verdi. Volkan, ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından az farkla auta çıktı.

7. dakikada sol kanatta topla buluşan Dirk Kuyt ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası gerisinde bulunan Emmanuel Emenike kafa vuruşunu yaptı ancak top farklı bir şekilde auta çıktı.

10. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Volkan Şen altıpas gerisine ortasını yapıyor. O noktada Şamil Cinaz kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Volkan Demirel topu rahatlıkla kontrol etti.

Fenerbahçe golü buldu

Fenerbahçe 26. dakikada Emenike'nin attığı golle Bursaspor karşısında 1-0 öne geçti. Orta alanda topa sahip olan Mehmet Topal topla birlikte ilerledikten sonra pasını Emmanuel Emenike'ye verdi. Emenike, ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine şutunu çekti önce direğe çarpan top daha sonra ağlarla buluştu.

Bursaspor eşitliği yakaladı

Bursaspor, 33. dakikada Fernando Belluschi'nin golü ile eşitliği yakaladı. Diego'dan kazanılan top sonrasında Josue bekletmeden pasını Fernandao'ya verdi. Fernandao ceza sahasındaki Volkan Şen'i gördü. Volkan, gelişine şutunu çekti ancak kaleci Volkan Demirel topu tokatlamayı başardı. O topu iyi takip eden Fernando Belluschi altıpas gerisinden gelişine kafa vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.

Fenerbahçe hemen cevap verdi

Sarı-Lacivertliler, 36. dakikada Bruno Alves'in frikikten attığı şık golle bir kez daha öne geçti. Ceza sahası sol köşesinin hemen önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Bruno Alves direkt kaleyi düşünerek şutunu çekti ve top ağlarla buluştu.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

48. dakikada Diego'nun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike kaleci ile karşı karşıya kaldıktan sonra şutunu çekti ancak Harun Tekin üzerine gelen topu uzaklaştırmayı başardı.

49. dakikada Ozan Tufan yaklaşık 30 metreden şutunu çekti ancak top, kalenin üstünden farklı bir şekide auta gitti.

59. dakikada Bursaspor ikinci gole çok yaklaştı. Volkan Şen'in ara pası ile ceza sahasında topla buluşan Cedric Bakambu altıpasın sol köşesinden şutunu çekti ancak top az farkla kalenin yanından auta gitti.

75. dakikada Fernando Belluschi'nin muhteşem ara pası ile ceza sahasında topla buluşan Emre Taşdemir altıpasın solundan şutunu çekti ancak top yan ağlarda kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, Bursaspor'u 2-1 mağlup ederek rövanş maçı öncesi avantaj sağladı.

Rövanş mücadelesi 21 Mayıs Perşembe günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ