MENÜ

İlk turda öpücüğü Cavendish kaptı!

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabını, Etixx- Quick Step takımının Büyük Britanyalı sporcusu Mark Cavendish kazandı.

İlk turda öpücüğü Cavendish kaptı!

TUR 2015’in ilk etabı 145 kilometrelik Alanya-Gazipaşa-Alanya parkurunda koşuldu. 21 takımdan 165 sporcunun start aldığı turun ilk etabında Federico Zurlo, Mario Jorge Faria Da Costa, Alessandro Tonelli, Luis Mas Bonet ve Adam Phelan, Alanya’da atılacak son 2 tura arka grubun 1:10 dakika önünde girdi.

Son tur öncesinde ön ve arka grup birleşirken, finiş noktasına 500 Cavendish, sürprize izin vermedi ve 3 saat 17 dakika 58 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Gelecek etapta Turkuaz mayoyu giymeye hak kazanan ve “Finişte görevimi yaptım ve tura galibiyetle başladım” diyen Cavendish’e, ayrıca Alanya muzu hediye edildi.

Sprint finişiyle sonuçlanan Alanya etabında Cavendish’in ardından Orica GreenEDGE’den Avustralyalı Caleb Ewan ve Bardiani CSF’ten talyan Nicola Ruffoni geldi. İkinci etap bugün, Alanya ile Antalya arasındaki 182 kilometrelik parkurda düzenlenecek.

Batuhan Özdemir

Haberin Devamı
YORUM YAZ