MENÜ

Geçen sene bugün şampiyondu

Eskişehir maçında kaybettiği 2 puanla şampiyonluk yolunda darbe alan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon bambaşka bir görüntü çiziyordu. Öyle ki, Ersun Yanal'ın Fenerbahçesi geçen sene, tam da bugün ligdeki 19. şampiyonluğunu ilân etmişti.

Geçen sene bugün şampiyondu

Fenerbahçe'de Eskişehirspor karşısında kaybedilen 2 puan moralleri bozarken, takımın oynadığı kötü futbol ve 90 dakika boyunca gol dahil, kaleyi tutan tek bir şutun bile olmaması taraftarı adeta çileden çıkardı.

Geçen sene lige 2-0'dan 3-2 mağlup olunan Konyaspor maçıyla başlanmasına rağmen Fenerbahçe, bu tarihten 16. haftadaki Karabükspor maçına kadar mağlup olmamış ve rakipleriyle arasındaki puan farkını açmıştı. Forvetler harika bir sezon geçirirken, takımın sahadaki oyunu da taraflı tarafsız herkes tarafından övgü toplamıştı.

Geçen sene bugün şampiyondu!

Sarı Lacivertliler'in bu muhteşem performansı da Nisan ayında gelen şampiyonlukla taçlanmıştı. En erken şampiyon olma unvanını elinde bulunduran Kanarya, bitime 3 hafta kala yine bu başarıyı elde etmiş ve kendi rekorunu egale etmişti.

27 Nisan 2014 günü, kadın ve çocuk taraftarlar karşısına çıkan Ersun Yanal'ın Fenerbahçesi, Çaykur Rizespor'la 0-0 berabere kalmış ve resmen şampiyonluğunu ilân etmişti. Hatta bir hafta önce Beşiktaş'la da berabere kalınmış ve 2 haftada 4 puan kaybına rağmen bu başarı elde edilmişti.

3-3'lük Beşiktaş maçı hala akıllarda...

Geçtiğimiz sezon 13. haftada Kadıköy'de Beşiktaş'ı ağırlayan ve rakibi karşısında 10 kişi kalmasına rağmen maçı domine eden Fenerbahçe, karılaşmadan 3-3'lük beraberlikle ayrılmış ancak futbolseverler belki de hayatlarında unutamayacakları bir derbi günü yaşamışlardı.

Şimdi o günlerden çok uzak


Fenerbahçe, geçen seneki kadrodan bir kayıp yaşamamasına hatta ne kadar kadroya uymayacağı en başından belli olan Diego takviyesine rağmen bu sene hiçbir gelişme kaydedemedi ve geriye gitti. İsmail Kartal'ın defansif oyun tarzı, sürekli skoru tutmak adına Selçuk Şahin'i oyuna alması, bunun dışında çözüm üretmemesi, Emenike'nin performansının tüm çabalarına rağmen artmaması, Emre, Caner ve Gökhan Gönül dışında takımı iten bir oyuncunu grubunun bulunmaması Kanarya'ya büyük darbe vurdu.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ