MENÜ

Beşiktaş 2-1 Karabükspor

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, Karabükspor'u Cenk Tosun'un 90+5. dakikada attığı golle 2-1 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda altın değerinde bir 3 puan kazandı. Siyah-Beyazlılar'da Necip kırımızı kart görürken Karabükspor'da Waterman kırmızı kart gördü. Beşiktaş bu galibiyetle 28. haftayı 61 puanla Fenerbahçe ve Galatasaray'ın önünde lider tamamladı.

Beşiktaş 2-1 Karabükspor

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Karabükspor ile Beşiktaş karşılaştı.

Mücadele hareketli başladı ve Siyah-Beyazlılar'ın savunmada yaptığı hatada karabükspor gole yaklaştı.

Kendi yarı sahasından uzun topla çıkan Beşiktaş'ta Mustafa güzel bir kontrolle sağ taraftan topu ceza sahasına gönderdi. Demba Ba önünden geçen topa yetişemedi.

Atiba perdeyi araladı

25. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında Mustafa Pektemek, sağ tarafta boş durumda olan Serdar'a pasını verdi, Serdar'ın müthiş ortasında Atiba kafa vuurşuyla fileleri havalandırdı ve skoru 1-0 yaptı.

Waterman kırmızı kart gördü

Karabükspor, kendi yarı alanında paslaşırken Erdem kalecisi Waterman'a pas attı, ancak Demba Ba'nın baskısında Waterman ceza sahası dışında elle müdahele edince kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Sosa direğe takıldı

Waterman'ın kırmızı kart görmesinin ardından serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Arjantinli Sosa geçti. Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta top direğe çarparak oyun alanını terk etti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya ev sahibi Siyah-Beyazlılar başladı.

53. dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre çalımlarla ceza sahasına girdi, pasında Motta'nın şutu auta çıktı. 56. dakikada Jose Sosa'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Demba Ba, mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.

58. dakikada kendi yarı sahasından hızlı çıkan Karabükspor'da Ahmet İlhan Necip'in müdahelesiyle yerde kaldı ve hakem Bülent Yıldırım Necip'e kırmızı kart gösterdi.


64. dakikada topla hızlı ilerleyen Tolgay'ın güzel şutunu kaleci Abdülaziz aynı güzellikte çıkardı. Slaven Bilic bu dakikadan sonra oyuna müdahele ederek Demba Ba'yı oundan çıkardı ve Pedro Franco'yu oyuna aldı.

68. dakikada topsuz alanda Serdar Kurtuluş rakibine yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü ve haftaya oynanacak olan Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

78. dakikada Karabükspor'un kullandığı kornerde Musa'nın kafa vuruşunda top filelere gitti ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

Cenk Beşiktaş'a hayat verdi

Golden sonra Karabükspor kalesinde baskı kuran Beşiktaş, aradığı golü 90+5. dakikada Cenk Tosun ile buldu. Sosa'nın ortasında müthiş bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderen Cenk Tosun, Beşiktaş'ın şampiyonluk ümitlerini yeniden yeşertti. Maç bu skorla sona erdi ve Siyah-Beyazlılar 28. haftayı lider kapadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ