MENÜ

Akhisar deplasmanda yok

Spor Toto Süper Lig'de dış sahada en son Fenerbahçe'yi mağlup eden Akhisar Belediyespor, daha sonra oynadığı 4 maçta 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Ligde ilk 11 haftada 16 puan toplayan Ege temsilcisi, ikinci devrede aynı periyotta 15 puan aldı.

Akhisar deplasmanda yok

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Akhisar Belediyespor, bu sezon dış sahada oynadığı 14 maçta sadece 11 puan alabildi.

Torku Konyaspor deplasmanında 1-0 öne geçmesine rağmen daha sonra kalesinde gördüğü gollerle rakibine 2-1 mağlup olan Ege temsilcisi haftayı 33 puanla 11. sırada tamamladı.

Dış sahada oynadığı 14 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 yenilgi alan Akhisar Belediyespor, deplasmanda şimdiye kadar topladığı 11 puanla ligde en başarısız 4. ekip konumunda bulunuyor.

Bu sezon deplasmanda ilk 2 maçında Balıkesirspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u mağlup eden Akhisar Belediyespor, daha sonra 7 dış saha maçında puan alamadı.

İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor ve Sivasspor maçlarından puansız dönen Ege temsilcisi, İstanbul'da Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Daha sonra oynadığı 4 dış saha maçında 2 puan alan Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa ve Mersin İdmanyurdu deplasmanlarında birer puan alırken, Trabzonspor ve Torku Konyaspor maçlarında yenilgiden kurtulamadı.

İlk yarıdan daha kötü performans

Süper Lig'de ilk 11 haftada teknik direktör Mustafa Reşit Akçay idaresinde 4'er galibiyet ve beraberlik ile 3 mağlubiyet alan Akhisar Belediyespor, 16 puan toplamıştı. Ege temsilcisi 13 gol atıp aynı sayıda golü kalesinde görmüştü.

İkinci devrede aynı periyotta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi alan Akhisar Belediyespor, 15 puan topladı. Bu maçlarda 17 gol atan Ege temsilcisi, kalesindeki 15 gole engel olamadı.

Golcüler

İlk devrede atılan 13 golün 9'unda kadro dışı bırakılan Gekas'ın imzası var. Ntibazonkiza, Mehmet Akyüz, Uğur Demirok ve Bilal Kısa ise 1'er gol attı. İkinci yarıda ise Vaz Te 5, Bilal Kısa ve Güray Vural 3'er gol atarken, Douglao, Bruno, Gekas, LuaLua ve Custodio'nun yanı sıra Kasımpaşa'dan Dvali Akhisar Belediyespor adına birer gol kaydetti.

Custodio ilk golünü attı

Ara transfer döneminde takıma dahil olan Custodio, Türkiye kariyerinde ilk golüne imza attı. Ligde 1 asisti bulunan Portekizli oyuncu son gol sevincini 22 Şubat 2014'te Braga formasıyla Arouca'ya karşı yaşamıştı.

4 Mayıs Pazartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek Akhisar Belediyespor'da cezalı Tolga Ünlü bu maçta forma giyemeyecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ