MENÜ

Trabzonspor MP 63-64 JSF Nanterre

EuroChallenge final maçında Trabzonspor Medical Park, JSF Nanterre'e 64-63 kaybetti ve şampiyonluğu kaçırdı. Fransızlar, kupayı kaldırdı.

Trabzonspor MP 63-64 JSF Nanterre

Trabzonspor Medical Park, tarihinde ilk kez kazanacağı Avrupa Challege Kupası’nı elinden kaçırdı. Bordo-Mavilililer, 63-62 önde olduğu final maçında Nanterre’nin son saniye basketine engel olamayınca 64-63 yenildi, ikincilikte yetindi.

Basketbolda 6 yıllık bir geçmişi nolan Trabzonspor Medical Park, ilk kez final oynadığı FIBA EuroChallenge Cup’ta ikincilikle yetindi. Trabzonspor Medical Park, Avrupa’daki ilk kupasını kazanmak için sahaya çıkmış, taraftarlar full salonu doldurmuştu. Bordo- Mavilililer 12 sayı geriye düştüğü final maçının özellikle de son 13 saniyesi nefesleri kesti.

Skor 63-62 lehimize işlerken, Nanterre’nin süre biterken attığı basket hakemler tarafından sayılınca, şampiyonluk kupası Fransa’ya gitti. FIBA Avrupa Challenge Kupası Final- Four’na ev sahipliği yapan Trabzon Medical Park ise salise farkıyla Avrupa ikinciliğini elde etti.

12 sayı geriden geldiler

Euroleague geçmişi olan Fransız temsilcisi Nanterre’nin finalde zorlu bir rakip olacağı belliydi. Ancak Trabzonspor Medical Park’ın basit hataları da buna eklenince kupayı getirecek skor üstünlüğünü bir türlü eline geçiremedi. Maçın başında savunmada doğru şeyleri yapmaya çalışsa da, hücumda problem yaşadık.

Pota altını hiç kullanamayan Bordo-Mavililler, eline geçen hızlı hücumları da top kayıplarıyla değerlendirmeyince, ilk çeyrek alehimize 19-17 bitti. 2. periyotta adeta topu elimizde tutamadık. Ribauntlarda ezildik, top kayıpları yaptık, bir de dış şutlardaki başarımız da durunca, devreyi 11 sayı farkla 38-27 geride kapattık.

Hakem kararıyla şampiyon

Nanttere hücumda kısalarla etkili olurken pota altındaki uzunları vasattı. Ancak Trabzon telaş yaptı. Neyseki 2. yarı Hardy’nin üçlükleri ilaç gibi geldi, hızlı hücum ve boyalı alandaki hareketli oyunumuzla, Trabzon son bölüme 53-47 mağlup girdi.

Pota altını daha da kullanmaya başlayan temsilcimiz, süre 37. dakikayı gösterirken, beraberliği buldu ama 2 anlamsız ve isabetsiz 3’lük işi zorlaştırdı. Bitime 13 saniye kala, Trabzon 63-62 öndeydi. Fakat Nanterre’nin son saniye basketi geçerli isabetli sayılınca, kupa elimizden gitti.

Hatice Yücel

FOTOĞRAF: CEYLAN ÇETİN

Haberin Devamı
YORUM YAZ