MENÜ

Trabzonspor Medical Park-Nanterre maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Trabzonspor Medical Park tarihi kupa için bugün sahaya çıkacak. Bordo-Mavilililer, Avrupa'da ilk kez final oynadığı FIBA Avrupa Challenge Cup'ta Fransız rakibi Nanterre karşısında şampiyonluk mücadelesi verecek.

Trabzonspor Medical Park-Nanterre maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Trabzon’un ev sahipliği yaptığı FIBA EuroChallenge Kupası’nda bugün final heyecanı yaşanacak. Kulüp tarihinde ilk kez Avrupa’da finale kalma başarısı gösteren Trabzonspor Medical Park, Fransız rakibi Nanterre’yle karşında şampiyonluk mücadelesi verecek.

Temsilcimiz yarı finalde Romanya’nın Energia takımını 83-63 mağlup ederek FIBA EuroChalenge Kupası’nda 15. maçında 14. galibiyetine imza atarken, bu sezon Avrupa arenasında evinde de hiç kaybetmedi.

6 sezon sonra

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde 2008- 2009’da mücadele ederek ilk sezonunu geçiren ve geçen yıl Türkiye Basketbol Ligi’ni 9. sırada tamamlayarak, FIBA EuroChallenge Kupası’na katılan Trabzonspor Medical Park, 6 sezon sonra tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa kupalarında finale yükselerek önemli kupayı kaldırma fırsatı yakaladı.

Trabzonspor Medical Park, kupayı müzesine getirmesi halinde FIBA EuroChallenge Kupası’nı kazanan ikinci Türk takımı olacak. EuroChallenge Kupası adıyla 12. kez sahibini bulacak organizasyonda daha önce Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda Macaristan’da kupayı kazanmıştı.

Haopikoğlu: Mutlu sonla bitsin

Trabzonspor Medical Park’ın kulüp başkanı Abiş Hopikoğlu, “Hep birlikte Hayri Gür’de tarih yazalım. Bu ekip, yönetimiyle, teknik ve idari kadrosuyla bir bütün olarak EuroChallenge Kupası’nda finale kadar geldi. Nanterre’yi de yenerek kulüp tarihimizin ilk Avrupa kupasını müzemize getirmiş olacağız. Hayri Gür’deki kitle takıma müthiş enerji verdi. Nanterre maçında bu enerjiyi ikiye katlayalım. Saat 21.00’de EuroChallenge Kupası, ebediyen müzemizde kalmak üzere ellerimizde yükselsin.

Bunu hep beraber başarmamamız için bir neden yok. Buraya kadar yaptığımız mücadeleyi, verdiğimiz emeği, gösterdiğimiz başarıyı artık taçlandırma vakti. Hayri Gür’ü tıklım tıklım taraftarlarımızın doldurmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TRABZONSPOR MEDİCAL PARK: Bost, Hardy, Can K., Velicakovic, Stipanovic, Alperen, Can A., Marshall, Ivanov, Nusret, Hasan, Seçkin
NANTERRE: Shuler, Gomis, Judith, Nzeulie, Jaiteh, Ekperigin, Riley, Weems, P.Ducteil, Campbell, Mensah
SALON: Hayri Gür
YAYIN: ASpor
SAAT:19.00

Haberin Devamı
YORUM YAZ