MENÜ

Galatasaray 1-0 Gaziantepspor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u ağırladı. Her iki yarıda da Antep kalesini ablukaya alan Sarı-Kırmızılılar; vurdu, vurdu ama bir türlü yıkamadı. 85'te sahneye Hakan çıktı ve Aslan üç puanı aldı.

Galatasaray 1-0 Gaziantepspor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u ağırladı. Şampiyonluk yolunda önemli bir kilometre taşı olan mücadeleyi Mete Kalkavan yönetti, 27 bin 500 biletli seyirci izledi.

Albayrak, Muhammet'le yan yana

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, maçı şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın oğlu Muhmmet'le birlikte tribünden takip ediyor. Albayrak, geçtiğimiz günlerde Sneijder'e, Muhammet'in Mehmet Selim Kiraz'ın oğlu olduğunu anlatmaya çalışırken yaptığı el hareketiyle büyük tepki çekmişti.

Aslan hızlı ve baskılı

Karşılaşmaya Galatasaray'ın vuruşuyla başlandı. Yüksek tempolu ve baskılı bir oyun oynayan Sarı-Kırmızılı takım ilk dakikalarda Gaziantep kalesinde tehlikeli pozisyonlar yarattı.

Gaziantepspor'da Elyasa sakatlığının ardından oyuna devam edemedi ve sahayı sedyeyle terk etti. Teknik Dirktör Okan Buruk, 9. dakikada Elyasa'nın yerine Abdülkadir Kayalı'yı oyuna sürdü. Emre Çolak, 16. dakikada Selçuk İnan'ın yerden pasına sol ayağıyla bekletmeden vurdu. Kaleci Eray, Emre'nin sert şutunu güçlükle çeldi.

Melo haftaya yok!

Felipe Melo, 27. dakikada Muhammet Demir'e arkadan bir müdahalede bulundu. Hakem Mete Kalkavan, Melo'nun bu müdahalesi sonrası sarı kartına başvurdu. Sarı kart sayısı 4'e çıkan Brezilyalı yıldız, cezalı duruma düştü.

Arena'da penaltı tartışması


Galatasaray'da kaptan Selçuk İnan, rakibinin müdahalesi sonrası yerde kaldı. Selçuk, müdahalenin ceza sahası içinde yapıldığına ve poziyonun penaltı olduğuna dair Mete Kalkavan'a itirazlarda bulundu. Ancak Kalkavan kararını değiştirmeyerek "Devam" dedi. Bu tartışmanın ardından tribünler hep bir ağızdan "Yeter Yıldırım Demirören" sloganları attı.

Burak Yılmaz, 41. dakikada gelen ortaya ceza sahası içerisinden bekletmeden vurdu. Kaleci Eray üzerine gelen topu auta gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Maçın en net pozisyonu 48. dakikada geldi. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Hakan Balta topu aşırttı. Chedjou, kalenin hemen önünde kafaya çıktı, top direği yalayarak auta gitti. 58. dakikada bu kez tehlikeli gelen taraf Gaziantepspor oldu. John Chibuike arka direğe doğru ortasını yaptı. O noktada Erdem Şen topu içeriye çevirdi ancak Alex Telles müthiş bir refleksle tehlikeyi önledi.

Antep kalesi ablukada!

62. dakikada Olcan Adın'ın yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oldu. 73. dakikada Emre Çolak ceza sahasının solundan içeriye ortaladı. Burak Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa güçlükle uzandı. Çerçeveyi bulmayan top auta gitti. 76'da inanılmaz bir gol fırsatı daha kaçtı. Melo, kafayla ceza sahasının içerisine ortaladı. Topu kaleye sırtı dönük bir pozisyonda alan Burak, dönerek sol ayağıyla vurdu ancak top dışarı çıktı. Arena'da Gaziantep kalesini abluka altına alan Sarı-Kırmızılılar'da Sabri Sarıoğlu ortaladı. Sabri'nin ortasına iyi yükselen Burak Yılmaz, topu bir kez daha auta gönderdi.

Hakan Balta attı Arena ayaklandı


Selçuk İnan, 85. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe ortasını yaptı. O noktada bomboş kalan Hakan Balta düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Bu gol, aynı zamanda 90 dakikanın da skorunu belirledi. Galatasaray, Süper Lig'in 29. haftasında Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.


Galatasaray'da Alp Yalman ittifakı

Haberin Devamı
YORUM YAZ