MENÜ

İsmail Köybaşı: Derbi de kazanacağız şampiyon da olacağız

Kara Kartal'ın deneyimli ismi İsmail Köybaşı, Süper Lig'de sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklarını söyledi. 25 yaşındaki sol bek, “7 haftalık periyotta önce Galatasaray'ı yenip sonra şampiyon olacağız” dedi.

İsmail Köybaşı: Derbi de kazanacağız şampiyon da olacağız

Beşiktaş’ın deneyimli oyuncusu İsmail Köybaşı, kulübün hedefleri ve kişisel performansıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sakatlık döneminin ardından takıma dönen ancak teknik direktör Slaven Bilic tarafından fazla görevlendirilmeyen 25 yaşındaki futbolcu, ligdeki kalan 7 haftalık süreçte formasını geri kazanmak için elinden geleni yapacağını söyledi. İşte İsmail’in sözleri; “Çok iyi durumdayım. 25 yaşında olabilirim ama çok donanımlı olduğumu düşünüyorum. Bu sene 28 maç oynadım. 1 sene önce ise 10 ya da 11 karşılaşmaya çıkmıştım. Bu dönemde kendimi daha iyi hissediyorum.”

‘Hikayemiz anlamlı olacak’

“Bazı şeylerin anlam kazanması için güzel hikayelerin olması lazım. Hiç derbi kazanamamak bir hikaye... Anlamlı olması için Galatasaray’la oynayacağımız bu sezonki son derbimizi kazanmamız ve şampiyon olmamız lazım. Bunu başaracak güce sahibiz. Bursaspor da şampiyon olduğu dönemde kimse tarafından favori değildi. Son haftalarda ipi göğüslediler. Biz de bunu yapabiliriz.”

‘İdmanda bile yenilmek istemeyiz’

“Biz, antrenmanlarda bile yenilmeyi hazmedemiyoruz. Antrenmanlarda ve sokakta bile yenilgiyi hazmedemeyiz. Son olarak özellikle Avrupa ve ardından ligde yaşadığımız kayıplar bizi oldukça üzdü. Bu durum rakipleri hafife almaktan dolayı olmadı. Bazen konsantrasyon eksiklikleri böyle şeylere yol açabiliyor. Bunu aşabileceğimizi düşünüyorum.”

İsmail'den inciler...

- Kazakistan maçında milli takımda olmak istiyorum. Çok çalışıp hem Beşiktaş’ta hem de milli takımda forma giymek istiyorum.
- Sadece Avrupa’da oynadığımız maçlarda tribünlerin dolu olmasını anlamıyorum. Bence tüm maçlarımızı kapalı gişe oynamalıyız.
- İbrahim Üzülmez, ayrıldıktan sonra tesislere geldi. İddiaya girdik. Son haftalarda gol atarsam bana bir hediyesi olacak.
- Beşiktaş’ın yabancı sınırının genişletilmesinden etkileneceğini düşünmüyorum. 14 yabancıyı sadece 1 veya 2 takım alır.
- Haliç Üniversitesi’nde antrenörlük okuyorum. Futbolculuğun yanında diğer meslekleri de tanıma fırsatım oluyor.
- Bu sezon takıma en büyük katkıyı Demba Ba verdi. Gökhan Töre de son dönemde bireysel olarak büyük gelişim gösterdi.
- Sivok, oldukça geri plandayken toparlandı, çalıştı ve formayı kaptı. Ben de onun gibi olup takımıma döneceğim.
- Real Madrid’li Gareth Bale’i çok beğeniyorum. Aynı takımdan Marcelo da favorilerim arasında yer alıyor.

Orhan Yıldırım


FOTOĞRAF: SAYCAN SAYIM

Haberin Devamı
YORUM YAZ