MENÜ

Hamza Hamzaoğlu'nun yıkım planı

Sneijder'in yokluğunda 10 numara pozisyonuna Emre'yi çekecek olan Hamza Hamzaoğlu, sağ kanattaki performansından memnun kalmadığı Umut'un yerine de Bruma'ya şans tanıyacak. Defansta ise mecburi istikrar var.

Hamza Hamzaoğlu'nun yıkım planı

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bugünkü Gaziantepspor mücadelesinde bazı değişiklikler yapacak. Kart cezalısı Sneijder’in yerine Emre Çolak’ı 10 numara pozisyonuna çekecek olan Hamzaoğlu, sağ kanattaki performansından memnun kalmadığı Umut Bulut’un yerine de Bruma’ya görev verecek. Böylece kanatlardan Yasin ve Bruma ile etkili olmak isteyen Hamza hoca, orta alanı da Melo, Selçuk ve Emre Çolak üçlüsüyle tutacak. Başarılı teknik adamın değişiklik yapmak istediği bir diğer bölge savunmaydı. Hafta boyunca defans oyuncularıyla özel olarak ilgilenen Hamzaoğlu, Semih’i ilk 11’e alıp, Hakan Balta’yı sola kaydıracaktı. Ancak Semih’in sakatlık dönüşü fiziksel açıdan hiç de hazır olmadığı görüldü. Bunun üzerine defansta mecburi istikrar kararı alındı. Geri dörtlüde yine Sabri, Chedjou, Hakan ve Telles’in forma giymesi bekleniyor.

Her şeyin başladığı an

Ligin ilk yarısında Cesare Prandelli’nin görevine son verildikten sonra Galatasaray’la anlaşma sağlayan Hamza Hamzaoğlu, ilk sınavını Gaziantep karşısında vermiş, ancak sahaya inmemiş ve tribünde oturmuştu. O maçta takımın başında bulunan Taffarel, yeni teknik direktörüne 1-0’lık galibiyet hediye etmişti. Nitekim o galibiyetin ardından Galatasaray müthiş bir seri yakalamış ve liderlik koltuğuna kadar uzanmıştı.

Arena’da sıkıntı var

Galatasaray cephesi, bugünkü Gaziantepspor mücadelesine garanti 3 puan gözüyle bakıyor. Özellikle de saha ve seyirci avantajı, Cim Bom’u mutlak favori kılıyor. Ancak bir sorun var. Galatasaray, TT Arena’da Gaziantep’le oynadığı son 3 maçta tam 5 puan kaybetti. 2011-2012’de rakibine 4-2 yenilen, 2012-2013’te 1-1 berabere kalan Aslan, 2013- 2014 sezonunun ilk haftasındaki mücadeleyi 2-1 kazanmayı başarmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ