MENÜ

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu Alanya'da başladı

Bu yıl 51'incisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda ilk etap Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı. Yarışın startını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga verdi.

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu Alanya'da başladı

Toplam 21 takım ve 168 sporcunun katılımıyla 8 gün sürecek 51'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk etabı olan 144 kilometrelik Alanya- Alanya etabı, Atatürk Anıtı önünden verilen startla başladı.

Yarışın startına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Valisi Muammer Türker de katıldı.

Genel Sekreter Kasırga'nın damalı bayrağı sallamasıyla yarışa başlayan sporcular, Dinek'teki Keykubat Kavşağı'ndan çevre yoluna devam edecek. Sanayi Kavşağı'ndan sahil yoluna inerek Gazipaşa kavşağından 'U' dönüşü yapacak sporcular, tekrar başlangıç noktasına gelecek.

Yarış esnasında vatandaşların mağdur olmaması için yarış yollarına paralel olarak alternatif geçiş noktaları açıldı. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, birçok televizyon kanalının canlı yayınıyla yaklaşık 600 milyon insana ulaşacak.

'YARIM ASRI GEÇTİ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, yarım asrı doldurdu. Bu yıl 51'ncisini düzenliyoruz. Her sene katılan sporcu sayısı ve kalitesi açısından daha da genişliyor ve daha da iyi oluyor. 1 sene sonra dünya klasmanında bir turnuva olacak" dedi. Bisiklet Turu'nun ülke tanıtımı bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Çok izlenir ve yoğun izleyici kitlesi vardır. Alanya'dan, İstanbul'a karadan ve havadan canlı yayınlarla takip edilecek ve ekranlarda gösteriliyor. Bu bakımdan özellikle Alanya, Gazipaşa ve Antalya'nın tüm bölgelerinin tanıtımı olacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımız Emin Müftüoğlu'na ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle seneye daha güzel olacağına inanıyorum."

DHA/ Fotoğraf/ Batuhan Özdemir

Haberin Devamı
YORUM YAZ