MENÜ

"Hakan Şükür oda arkadaşımken tuvalete gidemiyordum"

Adana Demirsporlu Özgürcan Özcan, Four Four Two'ya verdiği röportajda Galatasaray'daki anılarına dair çarpıcı ifadeler kullandı.

"Hakan Şükür oda arkadaşımken tuvalete gidemiyordum"

Özgürcan Özcan, Avrupa şampiyonu U-17 Milli Takımı’nın yıldızlarındandı, Galatasaraylılar ondan çok ümitliydi ama zirveye Adana Demirspor’da ulaştı. Üstelik Adanaspor’da oynamış olmasına rağmen!

Galatasaray altyapısında kimlerle birlikteydin? Arda’yla sınıf arkadaşı mısın?

Onlar bir üst sınıftaydı. Biz de onlar gibi sporcu sınıfında olduğumuzdan arkadaşlarımız hep boksör, yüzücü, futbolcu, basketbolcuydu. Hababam Sınıfı’ndaki gibi dört kız vardı! Hocaları kaçırırdık.

Galatasaray’a geldikten sonra U-17 Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olunca hayatında neler değişti?

Avrupa Şampiyonası’nı hayatım boyunca unutamam. İngiltere’yi, Fransa’yı, İtalya’yı eleyerek finale kadar yükselmiştik. Hatta yarı finalden finale benim attığım iki golle çıkmıştık. Keşke Galatasaray o takımdaki futbolculardan A takımda da faydalansaydı.

O turnuvadan sonra transfer teklifleri almamış mıydın?

İstanbul’a dönünce Galatasaray altyapı sorumlusu Ali Yavaş beni odasına çağırıp teklifleri yazılı olarak göstermişti. Aralarında Chelsea ve Juventus da vardı. Yani şimdiki aklım olsa bir saniye bile düşünmeden kabul edeceğim kulüpler! Ali Yavaş beni göndermeyeceklerini çünkü A takımda oynatmak istediklerini söylemişti. Ben de kabul ettim. Bunun için hâlâ pişmanım. Caner Erkin ve Nuri Şahin gibi isimler o kadrodan çıkmıştı.

A takımda ne kadar oynayabildin? Önünde kimler vardı?

Beni ilk defa 16 yaşımdayken Hagi çağırmıştı ama hep hazırlık maçlarında oynattı. Hagi’den sonra gelen Eric Gerets’le ilk resmi maçıma çıktım. Önümde Hakan Şükür, Necati Ateş, Hasan Kabze ve Ümit Karan vardı. Bu yüzden uzun süre yedek beklemeyi düşünürken bir maçta Hasan Şaş ve Necati Ateş’in tartışması üzerine Gerets, Arda’yı ve beni oyuna aldı. Arda o maçtan sonra yükselişe geçti. Gerets “Benim takımımda oynamayı hak ediyorsun ama önündeki isimlerin büyüklüğünden dolayı seni oynatamıyorum” demişti.

Hakan Şükür’le oda arkadaşlığı yaptığın dönemde ondan neler öğrendin?

Hakan Şükür’ün posterlerine bakarak büyüdüm, Galatasaray A takımına yükseldiğimde oda arkadaşım oldu! Onun yanında tuvalete gitmeye bile çekinirdim; yatakta hazır ol pozisyonunda uyur, uyuduğum gibi de kalkardım. Hâlâ onunla telefonda konuşurken terlerim, hatta şimdi bile heyecanlandım! Ondan forvet oynasam bile bencil olmamam gerektiğini öğrendim. Bana “Vücudun bittiği zaman bırakma, üstüne git” derdi. Ben de onu dinleyerek kapasitemi yükselttim.

Fair-Play ödülünü nasıl aldın?

Galatasaray PAF takımında oynadığım sırada bir Denizlispor maçına çıkmıştık. Durum 2-1 lehimizeyken istemeyerek elimle bir gol attım. Hakem kafamla vurduğumu düşünerek golü verdi ama içime sinmedi. Hakeme gidip golü iptal etmesini söyledim. Gol iptal oldu, üzerine bir de sarı kart yedim. Bunun üzerine önce Türkiye’de, sonra da Macaristan’da düzenlenen törende Dünya Fair-Play ödülünü aldım.

Galatasaray’dan kiralık gittiğin yerlerde başarılı olmana rağmen neden Süper Lig’e dönemedin?

İlk olarak Ertuğrul Sağlam zamanında Kayserispor’a gönderilmiştim. Sonra yine kiralık olarak Gaziantepspor ve Sakaryaspor’da oynadım. En başarılı olduğum dönem Sakaryaspor’daydı. Sakaryaspor 1. Lig’deydi, küme düşmemek için uğraşıyorduk, 20 yaşımdaydım ve 17 gol atmıştım. Süper Lig’den birçok teklif aldım ama Rizespor’un teklifiyle birlikte hepsi geri çekildi. Mecburen Rizespor’a gittim. Hayatımın kırılma anlarından biriydi.

Önce Adanaspor’da oynadığın için Adana Demirsporluların seni kabul etmesi zor olmadı mı?

Başta beni hiç sevmemişlerdi ama bu sadece Adanaspor’da oynamış olmamla ilgili bir şey değildi; Adana Demirsporlular futbolculuğumu beğenmiyordu. Gol atmaya başlayınca kimsenin şikayeti kalmadı. Adana Demirsporluların takım aşklarına büyük saygı duyuyorum. Son derbide penaltıdan da olsa gol atıp takımıma galibiyeti getirdiğim için mutluyum. Tek hayalim bu takımla birlikte Süper Lig’e yükselmek.

FourFourTwo

Haberin Devamı
YORUM YAZ