MENÜ

Galatasaray LH 76-91 Darüşşafaka Doğuş

TBL'de Galatasaray Liv Hospital, evinde Darüşşafaka Doğuş'a 91-76 kaybetti. Play-Off hedefindeki Sarı-Kırmızılılar, kritik bir mağlubiyete daha uğradı.

Galatasaray LH 76-91 Darüşşafaka Doğuş

Türkiye Basketbol Ligi'nin 28. haftasında Galatasaray Liv Hospital, sahasında Darüşşafaka Doğuş ile karşı karşıya geldi.

Abdi İpekçi Arena
'nın ev sahipliği yaptığı mücadelede Sarı-Kırmızılı takım, Yeşil-Siyahlı rakibine 91-76'lık skorla yenildi. Play-Off hedefindeki Cim Bom, bu doğrultuda oldukça kritik bir mağlubiyete daha uğradı. Ergin Ataman'ın öğrencileri, sezonun 14. kaybını yaşadı. Oktay Mahmuti'nin ekibi ise bu yılki 20. galibiyetini aldı.

Galatasaray, son 2 haftada öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanına çıkacak, ardından evinde Rönesans TED Ankara Kolejliler ile kozlarını paylaşacak.

Karşılaşmaya top kayıplarıyla başlayan Galatasaray Liv Hospital, ilk dakikalarda özellikle hücumda ritim bulmakta zorlandı. Buna karşın kısa oyuncularının yanı sıra Vidmar ile boyalı alandan sayılar üreten Darüşşafaka Doğuş, 5. dakika içinde Lucas’ın üç sayılık basketiyle 11-2’lik üstünlük yakaladı. Bu bölümden sonra özellikle pota altından Erceg ile skor üreten sarı-kırmızılılar farkı azaltırken, ilk periyodu Darüşşafaka Doğuş 20-19 önde tamamladı. İkinci periyodun başında rakip pota altındaki bir pozisyon sonrası hakemlere uzun süre itirazlarda bulunan Kerem Gönlüm üst üste aldığı iki teknik faulün ardından diskalifiye edilirken, salonda gerilim bir anda arttı. Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman’ın da itirazlarda bulunduğu pozisyon sonrası oyun yeniden devam etti. Pota altından Ermal Kurtoğlu, dışarıdan da Göksenin Köksal ile sayılar üreten yeşil-siyahlılar, 18. dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı: (35-45). Periyodun son dakikalarında Ender Arslan, Carter ve Erceg ile farkı azaltmaya çalışan sarı-kırmızılılar karşısında Greer, Farmar ve Vidmar’ın sayılarıyla farkı korumaya çalışan Darüşşafaka Doğuş, soyunma odasına 52-45 önde girdi.

Üçüncü periyodun başında Greer’in sayılarıyla farkı yeniden çift hanelere çıkaran (47-57) Darüşşafaka Doğuş’a, Galatasaray Liv Hospital, Ender Arslan’ın üst üste kaydettiği basketlerle cevap verdi. Yaptığı sert savunma sonucu çeyreğin son bölümlerinde potasında sadece bir sayıya izin veren sarı-kırmızılılar, hücumda da Micov, Sinan Güler ve Ege Arar’ın basketleriyle farkı azalttı. Yeşil-siyahlılar, üçüncü periyodu 68-65 önde tamamladı. Son periyoda Ersin Dağlı, Farmar ve Seibutis’in sayılarıyla 12-0’lık bir seriyle başlayan Darüşşafaka Doğuş, 34. dakikaya girilirken skoru 80-65’e getirerek maçtaki en yüksek farka ulaştı. Bu bölümden sonra Micov, Erceg ve Carter’la 9-0’lık bir seri yakalayan Galatasaray Liv Hospital, farkı 6 sayıya kadar (74-80) indirerek yeniden umutlandı. Maçın son bölümünde 4 dakikaya yakın süre sarı-kırmızılılara sayı şansı tanımayan Darüşşafaka Doğuş, sahadan 91-76 galip ayrıldı.

Darüşşafaka Doğuş’ta 19 sayıyla oynayan Seibutis maçın en skorer ismi oldu. Yeşil-siyahlılarda Farmar 17, Greer de 12 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Galatasaray Liv Hospital’da ise Ender Arslan’ın 18, Erceg’in 17, Micov’un da 16 sayısı yenilgiyi önlemeye yetmedi.

İkinci periyodun başında gerginlik

Karşılaşmada, ikinci periyodun başındaki bir Galatasaray Liv Hospital hücumu sonrası salondaki gerilim bir anda arttı. Pota altındaki mücadele sonrası pozisyonun basket olduğu yönünde uzun süre hakemlere itirazlarda bulunan Kerem Gönlüm, üst üste aldığı iki teknik faulün ardından diskalifiye edildi. Hakemlerin bu kararına uzun süre tepki gösteren Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da pozisyondan kısa süre sonra aldığı molada hakemlere itirazını sürdürdü. Bu arada ilk yarının son bölümündeki bir pozisyonun ardından hakemlerin verdiği karara tepki gösteren tecrübeli başantrenör ve üçüncü periyodun son bölümünde Justin Carter da maçta teknik faul aldı. Galatasaray Liv Hospital’da sakatlığı bulunan Patric Young maç kadrosunda yer almadı. Sarı-kırmızılı takım, ABD’li basketbolcunun yokluğunda Kerem Gönlüm’ün de ikinci periyodun başında diskalifiye edilmesi sonrası pota altını Zoran Erceg ve genç oyuncu Ege Arar ile savundu. Darüşşafaka Doğuş’ta ise sakatlığı süren John Shurna, Galatasaray Liv Hospital karşısında forma giymedi.

Galatasaray Liv Hospital: 76 - Darüşşafaka Doğuş: 91
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Erşan Kartal, Zafer Yılmaz, Semih Vural
Galatasaray Liv Hospital: Ender Arslan 18, Sinan Güler 5, Micov 16, Erceg 17, Kerem Gönlüm 5, Carter 10, Ege Arar 3, Pocius 2, Nikolov, Göktürk Ural
Darüşşafaka Doğuş: Greer 12, Farmar 17, Lucas 6, Metin Türen 8, Vidmar 8, Mehmet Yağmur 2, Brown 5, Seibutis 19, Ermal Kurtoğlu 5, Ersin Dağlı 4, Göksenin Köksal 5
1. Periyot: 19-20
Devre: 45-52
3. Periyot: 65-68
5 faulle çıkan: 39.18 Lucas (Darüşşafaka Doğuş)
Diskalifiye: Kerem Gönlüm (Galatasaray Liv Hospital)

FOTOĞRAF: SÜLEYMAN KARA

TBL PUAN DURUMU

Haberin Devamı
YORUM YAZ