MENÜ

Bursaspor 4-1 İstanbul Başakşehir

Bursaspor, sahasında konuk ettiği İstanbul Başakşehir'i 1-0 geriye düştüğü mücadelede 4-1 mağlup etti.

Bursaspor 4-1 İstanbul Başakşehir

Avrupa cezasını sildirmek isteyen Bursa ile ilk sezonunda Edirne ötesine geçmeyi hedefleyen Başakşehir’in kapışması nefes kesti. İlk yarıyı 1-0 yenik kapatan Bursaspor, ikinci yarıda fırtına gibi esti, güçlü rakibi Başakşehir’i 4-1 yendi.

Savunmayı Uğur, Yalçın ve Ferhat gibi tecrübeli isimlerle sağlama alan Abdullah Avcı, Mahmut ve Sedat’ı ön libero olarak kullanıp, takımını Süper lig’in en az gol yiyen ekibi haline getirmişti. Deplasmanlarda 13 maçın 9’unda kalesinde gol görmeyen konuk ekipte Doka ve Visca gibi süratle rakip alana yönelen ikili dün de işbaşındaydı.

Evinin kralı...

Son 11 maçtır sahasında yenilgi yüzü görmeyen, ligin en çok gol atan ekibi Bursaspor karşısında, Epureanu- Yalçın ikilisi, Fernandao’yu kilitleyince, ilk yarıda kanat ortaları bir türlü hedefini bulmadı. 16’da Visca ceza sahası dışından vurdu. Harun’dan dönüp kaleye yönelen topa Mossoro ve Şamil çizgi üzerinde hamle yaptı. Brezilyalı’nın vuruşu Şamil’in ayak ucuna çarpıp ağlarla kucaklaştı: 0-1. İlk yarının sonunda sarı gören Volkan, oyundan alındı.

Bakambu’nun günü

Volkan’ın yerine Emre oyuna girince Bakambu kanatları kullanmaya başladı. Bu değişiklik Bursa’yı hareketlendirirken, beraberlik golü gecikmedi. 49’da Bakambu’nun sert şutu eşitliği sağladı: 1-1. 67’de Belluschi’nin ceza alanında havalandırdığı top, Yalçın’ın eline çarptı, Fırat Aydınus tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Kral Fernandao, topu tavana asıp, gol sayısını 18’e yükseltti: 2-1. 76’da Fernandao kafa ile topu savunmanın arkasına gönderdi. Bakambu takımını iki farkla öne taşıdı: 3-1.

90+1’de Holmen, maçın kahramanı Bakambu’dan aldığı pası iyi değerlendirdi: 4-1. Bu sonuçla Bursa haftaya 4. sırada giren Başakşehir ile puanını eşitleyip (47-47), Avrupa yolunda iddiasını artırdı, Fenerbahçe ile oynayacağı kupa maçları öncesi moral buldu.

90+ Hüseyin Sakarya

Haberin Devamı
YORUM YAZ