MENÜ

Bilic'ten önemli uyarı

Şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemeyen Beşiktaş'ta Bilic, kümede kalmak için son kozlarını oynayacak Karabük'ün tüm gücünü sahaya yansıtacağını biliyor. Hırvat hoca, takımını ise "Hata yapma lüksümüz yok. Dikkatli olun" sözleriyle uyarıyor.

Bilic'ten önemli uyarı

Beşiktaş'ta, pazartesi günü oynanacak Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesi adeta alarm verildi. Süper Lig’de şampiyonluk yolunda kalan 7 maçın her birinin final olduğunu belirten teknik direktör Slaven Bilic, oyuncularını da uyarmayı ihmal etmiyor.

Karabükspor’un ligde 21 puanla düşme hattında 16. sırada yer alması ve artık son kozlarını oynaması, rakibin tüm gücüyle direneceğinin en büyük göstergesi! İşte bu doğrultuda Bilic’in öğrencilerine, “Rakibimizin durumu ortada. Bu yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor.

Yüksek konsantrasyon ve sabırla oynamanız şart. Artık hata yapma gibi bir lüksümüz yok. Ankara’da taraftarımızın da desteğiyle bu finali de kayıpsız geçelim ve şampiyonluk yolunda rakiplerimizi baskı altına alalım” dediği öğrenildi.

Vural: Beşiktaş’ı yeneceğiz

Zor bir dönemden geçen Karabük ise gözünü Kartal’a dikmiş durumda... Süper Lig’deki 13 maçlık kazanamama serisini, Gençlerbirliği’ni yenerek sona erdiren ve 131 günlük galibiyet hasretine son veren Karabükspor, Beşiktaş deplasmanından da iyi bir sonuçla dönmek istiyor.

Zorlu maçta kazanmaktan başka düşüncelerinin olmadığını ifade eden teknik direktör Yılmaz Vural, “İstatistiklere göre ligin en iyi futbol oynayan takımlarından birisiyiz. Beşiktaş maçına moralli gitmek çok önemliydi. Her takımı yenecek güce sahibiz. Ne yapıp edip Beşiktaş’ı yeneceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Ankara'da kaybetmiyor


Beşiktaş, stadının yapımı sebebiyle maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalıyor. Ancak Siyah- Beyazlılar için Ankara’da olmak her zaman fayda sağlıyor. Çünkü Beşiktaş, bu sezon Osmanlı Stadı’nda ev sahibi olarak 4 karşılaşmaya çıktı ve hiçbirini de kaybetmedi. Burada Kayseri Erciyespor, Mersin İdmanyurdu ve Sivasspor’u mağlup eden teknik direktör Slaven Bilic’in öğrencileri, sadece 1-1 berabere kaldıkları Balıkesirspor mücadelesinde puan kaybetti.

Büyük ilgi bekleniyor

Osmanlı Stadı’nda pazartesi günü Karabükspor’u konuk edecek Beşiktaş’ta taraftarların, bu mücadeleye büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Son olarak 24. haftada 5-1 kazanılan Kayseri Erciyesspor mücadelesini Ankara’da oynayan Siyah-Beyazlılar’ı, yine kalabalık bir topluluğun ağırlaması bekleniyor. Siyah-Beyazlı futbolseverlerin şimdiden Passolig’den biletlerini almak için harekete geçtikleri ve 19.626 kişilik stadın büyük bir kısmını doldurarak, muhteşem bir atmosfer yaratacakları öğrenildi.

MİNİ YORUM

Tutarlarsa, atarlar!

Kazanamamak, daha fazla kazanamamayı getirir. Sezon başında Rosenborg’u eleyen, Saint Etienne’i titreten Karabükspor 13 maçlık kazanamama serisiyle dibe vurdu, geçen haftaki Gençler galibiyetiyle umutlandılar. Ahmet İlhan da takıma dönüyor. 9 haftadır sakat olan stoper Emre dışında eksikleri yok. Sağda Ahmet, solda Viola tehlikeli. İstediğinde maç aldıran, keyifsizken ise hiç çekilmeyen Traore eğer gününde olursa Beşiktaş’ın işi kolay olmaz. Çünkü, Karabük’ün tüm motivasyonuyla saldırabileceği, umutlarını yeşertebileceği tek maç bu. Tabii ki, 44 golün 35’ini ceza alanı içinden, 8’ini ise duran toptan yemiş bir takım olarak Beşiktaş hücumcularını durdurmayı başarabilirseler.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ