MENÜ

Anadolu Efes salladı Fenerbahçe yıkacak

Devler Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk yolundaki ilk rakibi, ev sahibi Real Madrid olacak. Çeyrek finalde Anadolu Efes onları elinden kaçırmıştı ancak Sarı-Lacivertliler aynı hatayı yapmayacak.

Anadolu Efes salladı Fenerbahçe yıkacak

THY Avrupa Ligi’nde son iki yıldır final oynasa da kupaya bir türlü uzanamayan 2015 Final-Four’un ev sahibi Real Madrid’in hesabı Türk takımlarıyla daha bitmedi. Çeyrek finalde efsane coach Ivkovic yönetimindeki Anadolu Efes’i 3-1’le eleyen Real Madrid’in 15 Mayıs’taki yarı final rakibi de yine bir diğer tecrübeli çalıştırıcı Obradovic’in takımı Fenerbahçe Ülker olacak. Efes, Real Madrid’in yıkılmayacak bir takım olmadığını herkese gösterdi.

Dış şut oyuncu alternatifi fazla

Hele ki, Efes’e oranla hücum yönü güçlü, ribaunt üstünlüğü daha iyi olan, kadro rotasyonu daha geniş ve dış şutlarda oyuncu alternatifi daha fazla olan Fenerbahçe’yi düşündüğümüzde Real Madrid’in işi o kadar da kolay gözükmüyor. İspanyol devi hatayı da affetmiyor. Bunu da çeyrek finalde gördük. Efes’in kaybetmesindeki en büyük nedenlerden biri; kendi hatalarıydı.

Sadece 2 maç daha savunma!

Fenerbahçe’ye avantaj oluşturacak en önemli unsur ise; savunma!..
Sarı-Lacivertliler, savunma potansiyelinin olduğunu bazı maçlarda çok iyi ortaya koydu. Artık şampiyonluk için önlerinde iki maç var ve dişlerini sıkıp, etkili hücumlarına bir de savunma yönünü eklerlerse, Kanarya’yı durdurmak zor olacaktır. Temsilcimizin dezavantajı ise, Real Madrid’in ev sahibi olması. Son 2 yıldır kupayı finalde kaybetmesi rakibi motive eder. Ancak maçın gidişatına göre de bu durum İspanyol devini strese sokabilir. Bir de Real Madrid’li oyuncuların, hakemleri etkisi altına almak adına, yaptığı ekstra hareketler, Fenerbahçe oyuncularını kışkırtmamalı... Bu sezon Real 28 maçtan 22’sini kazandı. İspanyol ekibi, evinde Kazan’a kaybederken deplasmanda iki kez Efes’e, Fener’in elediği Maccabi’ye, Panathinaikos ve Barcelona’ya kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ